Anul acesta, povestea si personajele pe care publicul le stie si le iubeste revin la viata intr-o adaptare live-action spectaculoasa a celebrului film de animatie Disney „Frumoasa si Bestia”, printr-un regal cinematografic stralucitor – si unul cu atat mai impresionant in format IMAX 3D. Filmul reprezinta povestea calatoriei fantastice a tinerei si independentei eroine Belle, care e luata prizoniera de Bestie in castelul sau. in ciuda temerilor sale, ea se imprieteneste cu personalul fermecat al castelului si invata sa priveasca dincolo de chipul hidos al Bestiei, descoperind inima blanda a Printului captiv in interior.

"Mai mult" este cel mai bun mod de a descrie ceea ce IMAX aduce pe ecran pentru vizionarea „Frumoasa si Bestia”. Intregul film este special formatat si prezentat in formatul extins 1.9:1, ceea ce inseamna ca spectatorii vor vedea cu 26% mai mult din incantatoarea poveste decat cei care vor viziona filmul pe un ecran standard.

Filmul „Frumoasa si Bestia” va avea premiera pe 17 martie 2017, fiind disponibil in format 3D (subtitrat si dublat) si IMAX 3D (subtitrat). Biletele s-au pus deja in vanzare pe cinemacity.ro.

Frumoasa si Bestia – un strop in plus de magie, doar in sala IMAX

Chiar si Bill Condon, regizorul filmului „Frumoasa si Bestia”, declara ca versiunea din sala IMAX l-a facut sa-si vada filmul intr-o lumina cu totul noua: „M-a facut sa ma simt ca si cum am fost din nou pe acel platou masiv pe care am filmat. Era urias, iar posibilitatea de a vedea cat mai mult din el imi da un sentiment nemaipomenit.”

in sala IMAX ai parte de o vedere panoramica, un ecran care iti capteaza privirea periferica mai mult decat orice alta experienta cinematografica, iar formatul extins face lucrurile mai clare si miscarile mai ample. Acesta este si motivul pentru care, atunci cand urmaresti un film in format IMAX, simti ca esti in mijlocul actiunii.

„Tot filmul este realizat pe moda veche. Poate am mers si in locatie o zi, dar mai tot filmul a fost realizat la Shepperton Studios, in modul in care ar fi facut si MGM la Hollywood in anii ’50. Am construit un sat intreg cu decoruri masive si scene imense interconectate. Spre exemplu, puteam merge din sala de mese a castelului pana la scarile de la intrare si in imensa sala de bal. intr-adevar spectaculos. si aceste lucruri pot fi vazute foarte clar in formatul IMAX,” a declarat regizorul.

Condon a mai spus: „Avem acest ansamblu mare de interpreti care ii joaca pe sateni. Dar, din nou, datorita dimensiunii imaginii, in IMAX ai parte de mai mult. Vezi mai multe personaje si poti observa mai mult din actiune si dintr-o mica poveste care are loc in fundal. si, dintr-odata e chiar acolo, in fata ta."

Cateva scene i s-au parut regizorului speciale si foarte potrivite pentru formatul IMAX: „Sala de bal, acea camera imensa plina de candelabre care sunt incredibil de sus si care incadreaza intotdeauna partea superioara a imaginii. Filmul este plin de scene frumoase care iti bucura privirea, iar asa ai ocazia sa vezi cat mai mult din ele, scena de bal fiind un exemplu foarte bun.” El a continuat: „De asemenea, cred ca scenele de la castel – mai ales lupta din turn de la final, sentimentul de a fi in aer si teama pe care o simti cand Bestia este fortata sa sara din turn in turn, sunt mult mai intense in acest format.”

Adaptarea live-action a clasicei povesti din "Frumoasa si Bestia" celebreaza una dintre cele mai cunoscute si durabile povesti de iubire spuse vreodata, care a emotionat generatii timp de secole. Datorita imaginatiei si maiestriei regizorului Bill Condon si a echipei de creatie, publicul de toate varstele se poate lasa din nou captivat de aventura, pasiunea si romantismul povestii.

via GIPHY