şi care, în momentul în care va fi terminată, va fi cea mai înaltă de acest fel din lume.

World One Tower va avea 117 etaje, va fi dată în folosinţă în 2016 şi va avea o înălţime de 442 de metri, devenind astfel cea mai înaltă clădire rezidenţială din lume, titlu deţinut în prezent de clădirea aflată la numărul 432 pe Park Avenue, în New York, care măsoară 426 de metri înălţime, potrivit dailymail.co.uk.

Designul interior al apartamentelor de lux, care vor avea vedere spre Marea Arabiei şi o panoramă asupra oraşului Mumbai, va fi realizat de The Armani/Casa Interior Design Studio, care va crea spaţii inspirate din filosofia Armani, dar păstrând "culoarea, energia şi ţesăturile magnifice ale Indiei".

"Lucrând sub supravegherea personală a lui Giorgio Armani, echipa Armani/Casa Interior Design Studio va transpune viziunea lui în etosul şi cultura specifică Indiei", potrivit site-ului proiectului imobiliar care se adresează indienilor bogaţi ce trăiesc la Londra şi care doresc să aibă o locuinţă de lux şi în Mumbai.

Locuinţele semnate de Armani vor fi "armonioase", iar fiecare apartament va "emana simplitatea perfectă, sensibilitatea, sofisticarea şi flerul care sunt chintesenţa spiritului Armani", mai precizează site-ul ansamblului rezidenţial.

Revolutionary Skyscraper For Mumbai

Turnul World One a fost creat de arhitecţii companiei Pei Cobb Freed & Partners şi se află în cartierul Worli din sudul oraşului Mumbai, cu vedere la Marea Arabiei. Cartierul în care se construieşte turnul este dominat de spaţii verzi, iar în perioada în care India era colonie a Marii Britanii adăpostea locuinţele şi vilele de lux ale administratorilor britanici.