În cele două fotografii care promovează această campanie, vedeta, care, ca o ironie, a jucat în filmul "Peştele cel mare/ Big Fish", regizat de fostul ei partener de viaţă Tim Burton, ţine în braţe un ton de dimensiuni impresionante, informează contactmusic.com.

Prezentă în faţa Camerei Comunelor din Londra, miercuri, în cadrul unui marş organizat pentru a atrage atenţia politicienilor britanici asupra nevoii imperative de a proteja speciile de peşti, balene, broaşte ţestoase, păsări şi pinguini, Helena Bonham Carter a declarat:

"Sunt o mare susţinătoare a programelor de protejare a mediului marin. Însă am o adevărată fobie faţă de peşti, iar, atunci când mi s-a cerut să mă fotografiez goală alături de un ton de 27 de kilograme, am fost mai îngrijorată de ideea de a-l atinge decât de faptul că trebuia să îmi dau jos hainele de pe mine".

"Mi-am învins frica şi, înainte ca dimineaţa respectivă să se încheie, ne-am împrietenit cu adevărat. El va fi partenerul meu de Sfântul Valentin", a adăugat, în glumă, actriţa britanică.

Helena Bonham Carter, în vârstă de 48 de ani, a continuat: "Avem cu toţii responsabilitatea de a încerca să oferim lumea generaţiei următoare în aceeaşi stare în care am primit-o, nu într-o stare mai rea. Ar fi foarte trist dacă, atunci când vom fi bătrâni, vom descrie nepoţilor noştri speciile de ton aşa cum descriem şi vorbim astăzi despre pasărea dodo".