Probabil, asemeni multora, ca bărbat ai ajuns să-ți redefinești prioritățile în ultima perioadă și să-ți răspunzi sincer la întrebarea: „Dar pe mine ce mă face fericit cu adevărat?”. Fiecare om este unic și irepetabil, o demonstrează și primul principiu al geneticii, așa că este greu să aproximăm ceea ce ți-ar aduce un plus de satisfacție în viața ta. Cu toate aceste limitări conceptuale, vom încerca să-ți prezentăm câteva dintre concluziile la care am ajuns mulți dintre noi după mai bine de 60 de zile de stat acasă, cu grijă pentru sănătatea noastră și, implicit, a celor din jur:  

Natura contează

Nu e nevoie de niciun expert în psihologie pentru a-ți da seama că o viață într-un cadru natural are o calitate mult mai ridicată decât una petrecută între patru pereți, eventual într-o „cutie de beton” în București. Existența unui petic de pământ poate schimba radical valența a ceea ce înseamnă acasă. Nu e același lucru să bei o cafea într-un balcon strâmt, eventual cu sunet de bormașină pe fundal cu a o savura într-un hamac, în timp ce obrajii îți sunt răsfățați de razele soarelui de dimineață, cu copaci în jur, liniște, aer curat, eventual un câine tolănit lângă tine, după multă mișcare și joacă de la prima oră. 

Analizează cu atenție oferta de terenuri in Bucuresti și fă primii pași înspre bunăstarea ta. Nu va fi ușor, e un proces care implică multe sacrificii, poate cea mai serioasă investiție, cel mai probabil un împrumut, o tranzacție imobiliară (cum ar fi vinderea actualului apartament, cedarea unui credit imobiliar unui alt proprietar), însă, toate acestea nu vor mai conta atunci când vei fi la casa ta și vei planta primele flori în grădina din fața casei. 

Prietenii fac diferența

E timpul să recuperezi perioada în care ai stat departe de prietenii tăi, în care nu v-ați văzut decât pe platformele online, rețelele de socializare și aplicațiile mobile. Probabil ți-ai dat și tu seama că socializarea față în față nu poate fi egalată de nimic, iar prietenii chiar sunt o binecuvântare. 

Tocmai de aceea, acordă-le mai multă atenție, petreceți mai mult timp împreună, planificați o vacanță „cu băieții”, chiar dacă ai acasă o soție, un câine și un copil. Și ar fi păcat să nu ieșiți la terase, să nu povestiți ce s-a mai întâmplat de când nu v-ați mai văzut, cum vă gestionați eventualele porniri de igienă exagerată sau „tendințe de ipohondrie”, cum le numesc cârcotașii. Oricum, trei cutii de măști de protecție și alte patru de mănuși de unică folosință, pe lângă spirt, dezinfectant, clor sunt bune oricând  la casa omului.  

După o perioadă nu tocmai simplă, nu mai accepta jumătăți de măsură în viața ta, petrece mai mult timp de calitate cu cei dragi și evadează cât mai mult în natură. 

Sursă foto: unsplash.com