Imaginile organismelor viu colorate au fost capturate prin intermediul unei tehnici numite microscopie de înaltă definiţie, de către fotograful Peter Matulavich, informează Daily Mail.

Fotografiile din picăturile de apă ale iazului arată totul, de la un organism unicelular mişcându-se prin bacterie la o creatură de 10 milimetri numită hidră şi o euglenă, acestea din urmă existând într-un număr atât de mare încât sunt cunoscute pentru colorarea în întregime a iazurilor şi bălţilor în verde sau roşu.

Peter Matulavich

 

Prima imagine capturată de Matulavich arată o privire microscopică a hidrei de apă proaspătă, într-un strop de apă într-un laborator din Ohio.

Aceasta creşte până la 10 milimetri în lungime şi reprezintă un mare interes pentru biologi întrucât se presupune că nu îmbătrâneşte şi nu moare.

Această captură arată o vedere microscopică a planariei, un tip de vierme plat care se regenerează după ce e tăiat în două. Mai mult, un studiu din luna iulie al Universităţii din Boston a descoperit că atunci când planariei îi creşte din nou capul, aceasta este capabilă şi de recuperarea memoriei.

Viermii trăiesc în iazuri şi râuri atât de apă sărată, cât şi de apă proaspătă, şi pot detecta intensitatea luminii prin două spaţii care acţionează ca fotoreceptori şi sunt folosite pentru a se îndepărta de surse de lumină puternică.

Euglenele se găsesc într-o cantitate atât de mare încât iazurile în care trăiesc devin complet verzi.

Fotograful a captat şi imagini cu citoplasme şi alge verzi plutind prin apă.