De data aceasta, americanii se află în faţa unei altfel de cerere: trebuie să cenzureze unele imagini considerate secrete.

Guvernul taiwanez se plânge că noua aplicaţie Apple dezvăluie secretele militare ale ţării.

Ministerul Apărării a reacţionat după ce un ziar local a prezentat pozele preluate de pe hărţile Apple în care se puteau vedea instalaţii militare care sunt considerate secrete, informează Daily Mail.

Apple, harti

 

"Despre imaginile preluate de sateliţi comerciali, legal nu putem lua o măsură. Dar vom cere celor de la Apple să micşoreze rezoluţia satelitului în unele zone în care şi celor de la Google le-am cerut acelaşi lucru", a spus purtătorul de cuvânt al ministrului.

Apple, harti

 

Până în prezent, Apple nu a primit încă o cerere oficială din partea taiwanezilor.

Locul în cauză este baza militară Hsinchi care deţine un radar de lungă distanţă procurat din SUA. Finalizarea radarului este preconizată să aibă loc la sfârşitul acestui an.

Apple, harti

 

Apple, harti

 

Conform oficialilor din armată, radarul este capabil să detecteze rachete de luptă lansate tocmai din Xinjiang, China. Acesta a costat peste un miliard de dolari şi scopul lui este de a-i avertiza pe taiwanezi cu câteva minute înaintea unui atac al chinezilor.