Mai jos gasesti care sunt cei 10 "cei mai bogati oameni din lume", potrivit Revistei Forbes.

Carlos Slim Helu – 69 miliarde de dolari
Magnatul mexican Carlos Slim Helu in varsta de 72 de ani este pentru al treilea an consecutiv pe prima pozitie in topul celor mai bogati oameni din lume, in ciuda faptului ca averea sa a scazut cu aproape 5 miliarde de dolari.
Averea sa impresionanta este in mare parte construita pe spatele afacerilor in telecomunicatie pe care acestea le-a demarat in toata America Latina.

Cei mai bogati oameni din lume - 9

Bill Gates - 61 de miliarde
Probabil cel mai cunoscut miliardar din intreaga lume este Bill Gates. Mai putin cunoscut era pana anaul acesta cat a donat acesta din averea sa in scopuri caritabile. Raspunsul vine din partea analistilor Forbes care sustin ca mai bine de 28 de miliarde de dolari au fost transmise catre fundatii patronate in primul rand de sotia magnatului american.
In acest moment, Bill Gates este considerat cel mai generos om de pe Planeta.

Cei mai bogati oameni din lume - 8

Warren Buffett - 44 de miliarde de dolari

Proaspat retras din activitatile din prima linie, Warren Buffett, acum in varsta de 81 de ani, se mentine in topul celor mai bogati oameni din lume pe pozitia 3.

Cei mai bogati oameni din lume - 7

Bernard Arnault – 41 de miliarde de dolari
Magnatul francez a reusit potrivit revistei Forbes sa-si rotunjeasca conturile cu cel putin 22% mai mult decat in anul precedent. Aceasta crestere se datoreaza in primul rand afacerilor cu haine de lux, Bernard Arnault fiind printre cei care detin drepturi ale brandurilor Louis Vuitton si Bulgari. Printre altele, lantul de hypermarketuri Carrefour au contribuit cel mai mult la aceasta crestere spectaculoasa.

Cei mai bogati oameni din lume - 6

Amancio Ortega - 37,5 miliarde de dolari
Cunoscut in intreaga lume pentru afacerile in imobiliare, Amancio Ortega este un individ destul de controversat in Spania, fiind implicat in multe scandaluri. De curand a cumparat in Madrid o caldire de birouri pentru o suma uriasa: 536 de milioane de dolari.

Cei mai bogati oameni din lume - 10

Larry Ellison - 36 de miliarde de dolari
CEO-ul companiei Oracle a avut mult de suferit anul acesta din cauza scaderilor pe care compania le-a inregistrat in intreaga lume. Printre altele a divortat pana acum de 3 ori, dar se recasatoreste anul acesta.

Cei mai bogati oameni din lume - 2

Eike Batista - 30 de miliarde de dolari
Este cel mai bogat om din Brazilia la aceasta ora. Mai bine de 2/3 din averea sa este reprezentata de compania OGX Petroleo e Gas care opereaza niste mine si cateva zone petroliere din America Latina. De curand si-a extins afacerile in Canda acolo unde a inceput exlpoatarea unui zacamant de aur.

Cei mai bogati oameni din lume - 1

Stefan Persson - 26 de miliarde de dolari
Pe pozitia 8 in topul celor mai bogati oameni din lume este actualul detinator al brandurilor Marni si Versace. Totusi, averea a facut-o din brandul H&M pe care l-a pus pe picioare in 1947.

Cei mai bogati oameni din lume - 3

Li Ka-Shing - 25,5 miliarde de dolari
Dupa o pauza de 5 ani, magnatul Li Ka-Shing revine in top 10 cei mai bogati oameni din lume. Pentru prima data in ultimii 8 ani a fost si declarat cel mai bogat om din Asia, chiar daca afacerile sale au scauzt cu 500 de milioane de dolari la inceputul acestui an. Li Ka-Shing este printre actionarii care detin drepturi in Facebook si Spotify.

Cei mai bogati oameni din lume - 4

Karl Albrecht - 25,4 miliarde de dolari
Cunoscut pentru lantul de supermarketuri de tip "economat", Aldi Sud, magantul Karl Albrecht intra pentru prima data in topul celor mai bogati 10 oameni ai planetei, fiind ajutat de profitul urias pe care l-a inregistrat in ultimul an. Pentru Karl Albrecht criza economica s-a transformat intr-o mina de aur, deoarece produsele lui sunt destinate oamenilor fara bani, care cauta foarte multe reduceri.

Cei mai bogati oameni din lume - 5