Dilatarea pupilelor poate avea mai multe explicatii. Daca stai in fata unei oglinzi si stingi lumina, cand o vei aprinde din nou vei observa reactia de dilatare a pupilelor.

Ele se dilata in intuneric pentru a permite luminii sa intre. Si unele droguri pot provoca dilatarea pupilei. In afara de acesti factori, exista si unul mai putin cunoscut. Pupilele se dilata in momentul in care in care vezi o persoana atragatoare.

Mintea adora sa priveasca lucruri atragatoare. Functioneaza si invers: cand vezi o persoana neatragatoare, pupilele se contracta.

Pupilele se mai dilata in momentul in care vezi lucruri frumoase: peisaje din natura, animale simpatice, mancare buna sau chiar gadgeduri, in cazul celor pasionati.

Doctorul Eckhard Hess impreuna cu asistentul sau James Pol au facut un experiment foarte interesant. Au aratat barbatilor mai multe poze cu femei: Unele aveau pupilele dilatate, altele aveau pupilele contractate. Rezultatul? Majoritatea barbatilor au fost atrasi de femeile cu pupilele dilatate. Cu siguranta stiti modelul: "Ma simt atras de persoanele care ma gasesc atragator"

Un alt experiment, realizat de Universitatea din Edinburgh a demonstrat ca si in cazul femeilor se aplica aceleasi reguli.