Iata o poveste incredibila si care cu greu poate fi repetata. In urma cu 13 de ani, americanul Khalil Rafati traia pe strazi si era dependend de droguri. Statea pe strazile din cartierul rau famat Skid Row din Los Angeles, cantarea doar 48 de kilograme si risca sa moara.

Povestea lui inspirationala este acum documentata intr-o carte numita "Am uitat sa mor". Ea povesteste cum a reusit sa-si schimbe total viata si sa devina patronul unui lant de baruri cu sucuri naturale numit SunLife Organics.

El se mutase in anii 90 in Los Angeles ca dealer de masini, insa ajuns sa intre in lumea drogurilor. A fost la un pas de moarte in 2001 cand a facut supradoza la o petrecere din Malibu si a petrecut 2 ani in inchisoare pentru ca apoi sa traiasca pe strazi.

A fost cel mai jos punct din viata. S-a dedicat recuperarii si a scapat de dependenta de droguri. A fondat Riviera Recovery, un loc tranzitional pentru dependentii de droguri sau alcool. Un prieten i-a prezentat insa conceptul de "sucuri si super-mancare".

A inceput sa-si creeze propriile cocktailuri si le-a vandut pacientilor sai. "Aveau menirea de a le readuce puterea pacientilor. Letargia in faza de revenire este brutala mai ales daca ai avut o perioada lunga de dependenta" le-a povestit el celor de la New York Times.

Doar ca acest concept a devenit extrem de popular si printre locuitorii din Malibu, nu doar pentru pacientii sai. Au inceput sa vina persoane din exterior pentru a se bucura de acele smoothies. A decis sa deschida primul bar, SunLife Organics, care acum s-a extins existand 6 astfel de baruri in Los Angeles.

De la un dependend de droguri care traia pe strada, Rafati este acum milion datorita lantului sau de baruri. Nu a uitat insa de situatia prin care a trecut si angajeaza oameni la baruri care au nevoie de ajutorul pe care il cauta el cu 13 ani in urma.