Pentru realizarea acestui studiu a fost considerată importantă şi vârsta bărbaţilor. Potrivit cercetătorilor, bărbaţii care se căsătoresc înainte de a împlini vârsta de 25 de ani au oase mai slabe decât cei care au spus "da" mai , potrivit dailymail.co.uk

Studiul, publicat în jurnalul Osteoporosis International, nu a evidenţiat aceeaşi legătură între o relaţie bună şi sănătatea oaselor, în cazul femeilor.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au observat că femeile care au parteneri înţelegători au o rezistenţă osoasă mai bună decât cele ale căror parteneri nu le apreciază sau nu sunt înţelegători din punct de vedere emoţional.

În rândul bărbaţilor care s-au căsătorit înainte de a împlini 25 de ani, cercetătorii au descoperit o reducere semnificativă a rezistenţei osoasă a coloanei vertebrale pentru fiecare an de căsnicie care a precedat această vârstă.

"Căsătoriile timpurii au fost în detrimentul bărbaţilor, probabil din cauza stresului că trebuie să aibă grijă de familie", a spus Arun Karlamangla, coautor al studiului.

De exemplu, autorii spun că bărbaţii care se căsătoresc de tineri sunt mai puţin educaţi şi câştigă mai puţini bani, din acest motiv ar putea fi mai stresaţi.

Acesta este primul studiu care analizează legătura dintre căsnicie şi sănătatea oaselor, potrivit autoarei cercetării, Carolyn Crandall.

"Se ştiau foarte puţine lucruri despre influenţa factorilor sociali - alţii decât factorii socio-economici - asupra sănătăţii oaselor. O sănătate bună depinde nu doar de comportamente sănătoase, cum ar fi să urmezi o dietă sănătoasă şi să nu fumezi, dar, de asemenea, şi de alte aspecte sociale ale vieţii, cum ar fi viaţa maritală şi calitatea relaţiilor", a spus Crandall.

Legătura dintre căsătorie şi sănătatea oaselor s-a evidenţiat la nivelul coloanei vertebrale, dar nu şi a şoldului, probabil din cauza diferenţelor din compoziţia oaselor, au spus cercetătorii.