Ion Țiriac a dat un nou „tun” financiar! Miliardarul român a încasat o sumă impresionantă după ce a vândut turneul de la Madrid.

Cu cât a vândut Ion Ţiriac Turneul de la Madrid

În decembrie 2021, Ion Țiriac a demarat procesul de vânzare a turneului de la Madrid. Tranzacția a fost aprobată de WTA și ATP și a fost finalizată acum. Inițial, în presă a apărut informația că Ion Țiriac va primi o sumă cuprinsă între 200 și 250 de milioane de euro. În cele din urmă, afaceristul român s-a ales cu o sumă mult mai mare pe care o va adăuga averii sale colosale.

Prin intermediul grupului Endeavour, compania americană IMG a anunțat că a încheiat totul pentru 360 de milioane de euro, plus 30 de milioane, care vor fi plătite în decurs de doi ani.

Ion Țiriac, avere de 1.2 miliarde de euro

Turneul de la Madrid este al doilea ca importanță după Roland Garros, dintre competițiile jucate pe zgură, are o vechime de 19 ani și Țiriac deținea licența de 12 ani.Câștigurile anuale ale sale, de pe urma acestui turneu, erau de 30 de milioane de euro.

Averea lui Ion Țiriac este de peste 1,2 miliarde de euro. Afaceristul român ocupă locul 1830 în topul celor mai bogați oameni din lume.