Un nou studiu care a analizat comportamentul oamenilor în preajma animalelor a demonstrat că femeile nu apreciază bărbații care își arată afecțiunea față de pisici. Cercetătorii de la Universitatea Colorado din Statele Unite ale Americii au tras concluzia că este puțin probabil ca un bărbat să cucerească o femeie dacă se afișează cu pisici în brațe.

Bărbații care țin pisicile în brațe sunt văzuți mai puțin masculini, mai nevrotici, dar agreabili și deschiși; dar și mai puțin demni de ieșit cu ei”, se arată în studiul citat de revista People.

Rezultatele acestui studiu au fost obținute după ce specialiștii au întrebat 708 femei tinere, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, cu ce bărbat ar ieși la o întâlnire. Participantele la studiu au primit 4 fotografii: două cu bărbați care țineau o pisici în brațe, două cu aceiași bărbați fără pisici în brațe.

Citește și: Primele 6 lucruri pe care o femeie le vede la un bărbat

Explicabil sau nu, 38% dintre tinerele chestionate au răspuns că ar ieși, ocazional, cu bărbații fără pisici în brațe, în timp ce 37% au declarat că ar merita să încerce chiar și o relație pe termen lung. Fotografiile cu bărbații cu pisici în brațe au obținut mai puține voturi (33%). Totodată, 14% dintre femei au declarat răspicat că nu ar ieși niciodată în oraș cu „subiecții” atașați de felinele lor.

Studiul este relevant pentru societatea americană, spun cercetătorii, care au ajuns la concluzia că femeile tinere de peste Ocean preferă mai mult bărbații care dețin câini. Acest lucru, spun experții, îi fac pe aceștia mai masculini, lucru pe care femeile îl caută atunci când vor o relație, de scurtă sau de lungă durată.

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO: Facem Level - Podcast #1: George Piștereanu împărtășește definiția celebrității