FILM

The Giver
Regie: Phillip Noyce
Distributie: Jeff Bridges, Meryl Streep, Katie Holmes

The Giver, bazat pe un roman de succes pentru tinerii adulti, are o distributie impresionanta formata din Meryl Streep, Jeff Bridges, Alexander Skarsgard, Brenton Thwaites si Katie Holmes. Filmul este adaptarea unui roman celebru pentru tinerii adulti despre un baiat, care traieste intr-o comunitate aparent perfect, insa va descoperi ca exista mai mult decat o lume si va invata ce inseamna viata adevarata de la The Giver (Jeff Bridges).

PARTY

Karnivale V - Sasha, Nic Fanciulli, Benoit & Sergio, Mirko Loko, Pagal - Arenele Romane

05 Sep ora 22:00 - 06:00

Karnivale V

De cand nu l-ati mai prins pe Sasha impartind pupitrul cu cineva? Ei bine, a sosit clipa! Dupa un scurt moment in care fiecare va arata ce poate, vom incheia noaptea cu Nic Fanciulli spate in spate cu Sasha.

A sosit momentul sa ne improspatam memoria si alaturi de imaginile de la Karnivale I sa apara altele mai noi si mai frumoase de la cea de a 5-a editie.

Numai la Arenele Romane, un loc comun pentru multi, dar special pentru toata lumea.

TEATRU

UNDERCLOUD 2014 Festival - Concurs de teatru independent Editia a VII-a - Clubul Taranului

UNDERCLOUD 2014 Festival

Cine sunt?

Primul festival de teatru independent din Romania. Se defineste prin calitate nu prin cantitate. Se desfasoara anual in Bucuresti din 2008. Festivalul de teatru independent care aduna la un loc si premiaza cele mai bune spectacole independente ale anului. Festivalul de teatru independent, o adevarata “stagiune” alternativa la cea oficiala, imediat inainte de inceperea ei.

Organizat de Compania de Teatru D'AYA, promotoare de peste 15 ani a miscarii independente de teatru din Romania. Festivalul Necesar de Teatru Independent. E inspirat din viata oamenilor de azi si ii inspira pe oamenii de azi.E limpede: fara decor impopotonat, fara brizbrizuri inutile. E simplu si puternic: zice direct ce crede, cu onestitate si curaj.

E lipsit de pretentii “de eticheta”: le vorbeste oamenilor pe limba lor, direct catre minte si suflet. E uman, fara artificii, fara recuzita excesiva: oamenii care il fac transmit emotia si te fac sa te simti acolo, implicat.

Mai multe detalii pe Orasulm.eu

Bucharest Photo Week

Bucharest Photo Week

Intre 5 si 14 septembrie incercam sa cream in centrul Bucurestiului, intre Bd. Unirii si Șos. Kiseleff, un coridor al artei fotografice in care sa ne bucuram simplu, prin ateliere de fotografie, expozitii, proiectii si intalniri, muzica si pasiune pentru frumos.

Ce trebuie sa stii?

• Eveniment aflat la prima editie in 2014, parte din Bucuresti 555

• Primul festival international de fotografie gazduit de capitala Romaniei

• Manifestare de tip festival, sub egida Grupul Filos, in asociere cu Asociatia EXPOSURE si Asociatia ROST, cu sprojinul ARCUB si PMB. Partener principal: F64 Studio

• Dedicat in principal sarbatoririi fotografiei romanesti si internationale

• 15 expozitii, 12 ateliere de fotografie, 10 proiectii de fotografie si film, peste 100 de fotografi implicati

• Focalizat pe cresterea gradului de constientizare asupra rolului pe care fotografia il joaca in viata noastra.

DE.KOLECTIV 2014 - Halele Carol

06 Sep ora 22:00 - 06:00

DE.KOLECTIV 2014

Pe 06 septembrie Rokolectiv isi schimba iar prefixul. La initiativa Goethe Institut, DE.KOLECTIV se muta pentru o noapte la Halele Carol (fosta fabrica Steaua Rosie/ Hesper), cu un program dedicat exclusiv muzicii electronice germane.

DE.KOLECTIV revine anul asta cu doua act-uri reprezentative pentru platforma experimentala Berlin Current: duo-ul post-industrial- techno Oake, excentricul texan adoptat de Berlin, Lotic, precum si doua figuri-cheie ale scenelor din Koeln si Hamburg: Christian S si Helena Hauff.

Creative Est #0 - Gradina Botanica "Dimitrie Brandza"

06 Sep ora 16:00 - 22:00
07 Sep ora 16:00 - 22:00

Creative Est #0 - Gradina Botanica

Design, arta contemporana, muzica, film si tehnologie. Pe scurt, industrii culturale si creative care pot sa transforme Romania intr-o noua forta regionala, creativa si financiara, in sud estul Europei, pana in anul 2030.

Sambata si duminica, pe 6 si 7 septembrie, la Gradina Botanica din Bucuresti, peste 30 de branduri locale te asteapta intr-un festival unic ca sa-ti spuna povestea lor si sa iti arate cum poti transforma o idee creativa intr-un business de succes. Efervescenti, dinamici si dedicati misiunii lor, ei fac parte din noul val creativ din Romania.

Nocturne baroce - Biblioteca Nationala a Romaniei - noul sediu

05 Sep ora 20:00 - 23:00
06 Sep ora 20:00 - 23:00

Nocturne baroce

Intre 1 si 6 septembrie 2014, pe esplanada Bibliotecii Nationale a Romaniei din vecinatatea bulevardului Unirii, viorile, violoncelul, chitarele, harpa si clavecinul, insotite de triluri de soprana, vor umple serile de toamna cu acorduri nobile, in cadrul celei de-a doua editii a festivalului “Nocturne Baroce”.

Timp de 6 zile, artistii ies din nou in strada si vin sa cante pe cheiul Dambovitei, insufletind betoanele arse ale orasului cu adieri de muzica, literatura si cultura baroca.

Creative Fest - Parcul Tineretului

06 Sep ora 16:00 - 23:00
07 Sep ora 16:00 - 23:00

Creative Fest

Show-uri de dans si concerte, picturi 3D pe asfalt, expozitii foto, instalatii urbane. Parcul Tineretului devine in perioada 6-7 septembrie locul de intalnire al „creativilor” din Bucuresti. Un nou eveniment isi face aparitia in peisajul cultural al capitalei: Creative Fest.

Byron - Hard Rock Cafe

05 Sep ora 21:30 - 00:30

Byron

byron au sustinut in 2013 turneul national intitulat sugestiv “30 de secunde de turneu”, onorand mostenirea bilingva a celui mai recent album de studio, “30 Seconds of Fame/ 30 de secunde de faima”. Pe langa albumul “30 de secunde de faima”, cu piese proprii si texte traduse de 6fingers si Dan Byron, trupa a lansat in 2011 si albumul “Perfect”.