Doar 29% dintre barbati au spus ca au avut cel mai bun act sexual cu o fosta partenera, informeaza Daily Mail.

Astfel, peste o treime dintre ele considera ca sexul cu un fost iubit era mai bun decat cel practicat cu actualul partener de viata, motiv pentru care se gandesc la fostul cand fac sex cu actualul.

Sexologul Tracey Cox spune ca acest sindrom al "ierbii care este intotdeauna mai verde de cealalta parte a gardului" nu reprezinta ceva nou.

"Femeile nu tind sa se casatoreasca cu barbatul cu care au avut partide de sex minunate in trecut. Ele se casatoresc pentru alte atribute mai sensibile - daca partenerul va fi fidel si un tata bun. Primesc o multime de e-mail-uri de la femei care imi spun ca isi iubesc sotii, dar au fantezii sexuale cu fostii lor iubiti", afirma Tracey Cox.

"Nu regreta faptul ca nu i-au ales ca parteneri pe termen lung, dar le lipseste sexul minunat pe care l-au facut cu acestia", a adaugat sexologul britanic.

Sondajul a dezvaluit, totodata, ca pentru ambele sexe, actul sexual devine mai bun odata cu varsta - doar sapte procente din ambele sexe au spus ca prima persoana de care s-au indragostit a fost si cel mai bun partener sexual.

Reprezentantii ambelor sexe au spus ca principalele ingrediente ale unui act sexual reusit sunt "iubirea" si "pasiunea", informeaza Mediafax.

Doar 4% dintre femei si 3% dintre barbati au spus ca cel mai bun act sexual al lor a avut loc in timpul unei aventuri de o noapte si doar un procent din ambele tabere au spus ca cel mai bun sex l-au avut cu ocazia unei aventuri intr-o vacanta.

Sondajul a fost realizat de reteaua de sex shop-uri Lovehoney, pe un esantion de 1.100 femei si barbati.