Dealul crucilor

Un deal din Lituania are peste 50.000 de cruci de forme si dimensiuni diferite, desi acolo nu este cimitir. Exista o legenda conform careia toti cei care pun o cruce pe dealul acela ar putea avea noroc. Nu se stie, insa, de cand dateaza acest obicei de origine necunoscuta.

Citeste: ACESTEA sunt cele 10 locuri din lume pe care este INTERZIS sa le vizitezi! FOTO
 

misterioase - 5

Orasul fantoma ingropat in nisip

Kolmanskop este un oras-fantoma din sudul Namibiei, la cativa kilometric de portul Luderitz. In 1908, Luderitz a fost cuprins de febra diamantelor si oamenii s-au grabit sa migreze spre desertul Namibiei in speranta ca se vor imbogati.

Citeste: Cele mai frumoase cimitire din lume: ROMANIA e in TOP

In doi ani, un oras complet cu scoala, spital, casino si cladiri rezidentiale exclusiviste a fost ridicat in desert. Dupa primul razboi mondial, au scazut vanzarile de diamante. A fost inceputul sfarsitului. In anii ’50 orasul a fost parasit si dunele au inceput sa recupereze ceea ce a fost dintotdeauna al lor.
 

misterioase - 1

Gropile inexplicabile din padure

De la sfarsitul anilor ’80 incoace, se intampla niste fenomene ciudate in unele paduri din Rusia, unde oamenii gasesc gropi foarte adanci, in locuri in care nu are cum sa patrunda niciun mijloc de transport care sa aduca un echipament necesar sa sape. Nimeni nu isi explica cum au aparut si la ce folosesc aceste gropi ce par fara fund.

misterioase - 2

Gura iadului

In 1962, un incendiu de mica amploare din Centralia (Pennsylvania) a migrat catre un filon de carbune antracit aflat sub oras.

Flacarile de la suprafata au fost stinse, insa in subteran carbunele a ars in continuare, astfel incat in 1984 incendiul a scapat complet de sub control si orasul a trebuit sa fie evacuat. In zilele noastre, Centralia este un loc abandonat si fantomatic, iar carbunele continua sa arda in subteran.

Citeste: Daca te uiti la ele nu mai dormi noaptea: TOP 10 filme HORROR inspirate din realitate
 

misterioase - 3

Poarta spre iad

Povestea acestui loc din Uzbekistan, in apropierea orasului Darvaz, numit de localnci “poarta spre iad”, dureaza de 35 de ani.

Geologii faceau forari pentru a descoperi noi filoane de gaz si la un moment au dat peste o caverna, insa nimeni nu a indraznit sa mearga acolo din cauza ca pestera s-a umplut cu gaz.

Citeste: 10 cele mai CUTREMURATOARE fotografii din toate timpurile! Romania e in TOP 3

Geologii au luat decizia sa ii dea foc, astfel incat niciun gaz otravitor sa nu iasa la suprafata si sa se raspandeasca in atmosfera. Nu se stie cate tone de gaz au ars de 35 de ani incoace, deoarece focul este continuu, iar sursa pare inepuizabila.

misterioase - 4