Muhammad Ali, Cassius Clay inainte sa treaca la islam, spune ca ceea ce fac fundamentalistii care spun ca lupta in numele lui Allah nu are nimic de-a face cu religia.

Cel mai mare pugilist al tuturor timpurilor, Ali, ajuns la 73 de ani, s-a alaturat si altor mari sportivi de religie musulmana, precum Kareem Abdul-Jabbar, in lupta impotriva islamofobiei si a retoricii lui Donald Trump.

"Sunt musulman si spun ca nu este nimic islamic in a ucide oameni nevinovati in Paris, San Bernardino ori in alt loc din lume. Adevaratii musulmani stiu ca violenta pe care unii o numesc Jihadul Islamic este impotriva esentei religiei noastre.

Noi, ca musulmani, trebuie sa ne ridicam impotriva celor care folosesc Islamul pentru agenda lor personala. Ei ii fac pe oameni sa se indeparteze de Islam si sa se teama. Adevaratii musulmani stiu sau ar trebui sa stie ca este impotriva religiei noastre sa facem rau altcuiva!

Vorbind din perspectiva cuiva care nu a fost niciodata acuzat de corectitudine politica, cred ca liderii nostri ar trebui sa-si foloseasca pozitiile pentru a clarifica lucrurile si pentru a promova faptul ca aceste crime sunt impotriva religiei si sunt infaptuite de unii care pervertesc religia", a spus Muhammad Ali.