"A fost o gluma", e tot ce trebuie sa spuneti in Delaware, SUA, daca vreti sa anulati casatoria, fie ea si abia incheiata. Iata o lista a celor mai ciudate legi privind casatoria, inca in vigoare in unele state din America.

UTAH: Verisorii de gradul intai se pot casatori daca amandoi au cel putin 65 de ani

Mai mult, se pot casatori si verisorii de gradul intai mai ‘tineri’ – daca au cel putin 55 de ani – dar cu conditia ca niciunul sa nu fie fertil.

MISSISSIPPI: Certificatul de casatorie nu poate fi eliberat daca solicitantii par beti, nebuni sau imbecili

NEW ORLEANS: Misticii, clarvazatorii si ghicitoarele nu pot efectua ceremonii de nunta

Grea incercare pentru orice American care ar fi sperat ca ghicitoarea preferata sa ii oficieze nunta. In New Orleans, acest lucru este illegal.

CAROLINA DE SUD: Barbatii de peste 16 ani nu pot seduce o femeie, promitandu-i ca se vor casatori cu ea

Nu e un comportament acceptat, dupa legile de moralitate din Carolina de Sud, ca un barbat sa seduca si sa insele o femeie promitandu-i ca o va lua de sotie.

Marturia femeii trebuie sustinuta, insa, cu probe, iar ea, la momentul producerii ofensei, trebuie sa fi fost virgina.

MONTANA: Mireasa si mirele nu trebuie sa fie prezenti la nunta

O lege gandita pentru soldatii americani, care le permitea cuplurilor sa se casatoreasca folosind ‘martori’ sau prieteni delegate in acest scop.

DELAWARE: Anularea casatoriei e permisa daca una sau chiar ambele parti s-au casatorit ca urmare a unui pariu sau a unei provocari

Data viitoare cand joci “adevar sau provocare”, ai grija sa nu provoci pe cineva sa se casatoreasca. In Delaware, asta atrage automat anularea casatoriei.

Ne face sa ne intrebam cate cupluri au ajuns la starea civila din acest motiv, pana ca autoritatile sa considere necesara o lege in acest sens.