Nu doar din cauza volumului de muncă, ci și din nevoia personală de a fi mereu conectat, două telefoane te pot salva din anumite situații neplăcute, în care este important să nu pierzi legătura cu partenerii de afaceri sau chiar cu familia. De asemenea, adesea poate fi mai convenabil să deții un al doilea telefon cu care ești mai obișnuit să întreprinzi taskuri simple și rapide. Iată mai multe motive pentru care două telefoane ar fi soluția potrivită pentru tine:

Securitate

În cazul în care jobul tău implică lucrul cu date confidențiale sau informații sensibile, telefonul tău va găzdui toate acestea, plus acces la documentele cele mai importante din compania la care lucrezi. Din motive de siguranță, angajatorul poate cere să ai un al doilea telefon, mai greu de atacat de către hackeri sau din care poți șterge mult mai ușor informațiile în cazul unei breșe de securitate. Poți alege telefoane ieftine dacă activitatea ta se rezumă la accesat documente simple, apeluri sau sms-uri pe care trebuie să le trimiți clienților sau partenerilor de afaceri. Securitatea este esențială mai ales dacă ai o afacere proprie și atunci când comunici constant cu cei cu care muncești.

Separarea vieții personale de cea profesională

Cei mai mulți oameni aleg un al doilea telefon pentru a-și putea separa activitățile profesionale de viața personală. Telefonul de serviciu este rezervat activităților de la birou, iar la finalul programului poți să te detașezi de muncă prin oprirea acestuia și să te bucuri de o gură de aer și de relaxare alături de cei dragi. Deoarece în această perioadă suntem tot mai conectați la rețelele sociale și la muncă, putem foarte ușor să cădem pradă unui program de lucru care se suprapune cu viața personală. Acest lucru creează dezechilibre în toate aspectele vieții, mai ales atunci când lucrezi de acasă și este mai greu să separi aceste două elemente.

Anxietatea bateriei

În prezent există o preocupare reală, care reflectă gradul de dependență asupra tehnologiei, iar aceasta are legătură cu consumarea bateriei telefonului mobil atunci când ai cea mai mare nevoie de el. În special dacă activezi într-un domeniu care te ține constant pe drumuri și lucrezi independent, vei avea nevoie de telefon pentru a păstra legătura cu clienții sau colaboratorii tăi. Este recomandat să optezi pentru încă un telefon mobil pentru a putea împărți taskurile cât mai productiv. De exemplu, unul dintre acestea poate fi folosit pentru apeluri și mesaje sms, în timp ce pe al doilea îl poți dedica postărilor pe social media, GPS. În acest fel nu vei mai risca să rămâi fără baterie și vei putea chiar să fii mai productiv în timpul zilei de lucru și atunci când călătorești pentru diferite proiecte.

Folosirea a două telefoane se va dovedi benefică pe termen lung, dacă ești un antreprenor sau un angajat mereu conectat la tehnologie și online. Acestea te vor ajuta să muncești mai rapid și eficient, fără a te îngrijora că rămâi fără baterie atunci când contează.

Sursa foto: pexels.com