Pentru a asigura atât rezultate impecabile, cât și siguranța utilizatorului, acesta trebuie selectat cu mare atenție, pe piață existând diferite tipuri de astfel de dispozitive, de la clasicele transformatoare, la aparate de sudură în puncte, aparate TIG și MIG-MAG și, nu în ultimul rând, invertoare de sudură. 

Un invertor de sudură este poate cel mai nou tip de aparat de sudură, remarcându-se prin numeroase avantaje în plus comparativ cu clasicele modele dotate cu bobine, miezuri de fier și borne. Cu toate acestea, încă mai sunt persoane ce aleg să nu achiziționeze un astfel de produs, atât pentru că nu înțeleg pe deplin cum funcționează, cât și pentru faptul că are, de regulă, un preț mai mare față de rivalul său, transformatorul.

Ce este, mai exact, un invertor de sudură?

Invertorul de sudură (zis și aparat de sudură invertor) este un dispozitiv ce utilizează o tehnologie complexă pe bază de silicon. Neavând miezul de fier al aparatului de sudură clasic, invertorul se remarcă în primul rând printr-o greutate mai redusă, fiind ușor de transportat și de manevrat. 

Acesta ar fi un prim motiv pentru care invertorul merită achiziționat, mai multe avantaje urmând a fi prezentate mai jos, în prezentul articol. Înainte de a face acest lucru, pentru cei ce se întreabă unde găsesc un model performant de invertor sudură, De Top ar fi recomandarea noastră principală – mai exact, scule.detop.ro. 

Fiind principalul reprezentant al unuia dintre cei mai mari producători de aparate de sudură din lume, MILLER ELECTRIC, DeTop deține un portofoliu vast de produse, unde se poate găsi ușor un invertor de sudură la un preț corect, precum și alte aparate de calitate excelentă, consumabile și echipamente de protecție. 

Motive pentru care să achiziționezi un aparat de sudură invertor

După cum am menționat și mai sus, un invertor de sudură profesional se dovedește de fiecare dată o alegere înțeleaptă, motivele fiind numeroase. Iată câteva dintre acestea:

dimensiunile reduse, compacte, fac ca invertorul de sudură să fie ușor de transportat, depozitat și, desigur, manevrat, fiind ideal atât în lucrările de amploare, cât și în efectuarea micilor reparații din gospodărie;

grație noii tehnologii, invertorul de sudură se remarcă printr-un consum mai mic de energie, putând cu succes utiliza o sursă de curent casnică în loc de una mai puternică;

aparatul de sudură invertor acceptă mai bine puterea impură de la generatoare comparativ cu alte aparate de sudură, ajutând astfel în eficientizarea activităților;

se găsește într-o gamă variată de modele, putând fi întrebuințat atât în lucrările ce necesită sudare cu finețe, cât și în cele mai puțin exigente;

având anumiți parametri de sudare, aparatul de sudură invertor profesional permite reglarea electronică: viteza de avans a sârmei, lungimea arcului electric și curentul de sudare.

Desigur, pentru ca investiția să se merite pe deplin, este important ca înainte de a se achiziționa un invertor de sudură să se stabilească clar scopul utilizării, mai exact, să se decidă ce materiale se vor suda cu ajutorul acestuia.

3 modele de invertoare sudură profesionale

Dacă ești în căutarea unui invertor de sudură profesional, mai jos vor fi succint prezentate 3 modele, apreciate de către profesioniști pentru raportul calitate-preț excelent:

aparat de sudură tip invertor Miller STI203 – este un model portabil, de 13 KG, ce utilizează tehnologia Lif-Arc pentru sudură TIG, fără folosirea arcului de înaltă frecvență, și Adaptive Hot Start, ce crește automat amperajul în momentul începerii sudurii;

invertor de sudură TECHNOLOGY 236HD – recomandat pentru sudarea manuală în curent continuu, cu arc electric, este un model ce sudează cu toate tipurile de electrozi, și în mediu protector de argon, are gabarit redus, permite controlul instantaneu al transferului picăturilor în sudură și este prevăzut cu dispozitiv de reglare a forței arcului și amorsare rapidă;

invertor de sudură LINCOLN INVERTECV205-S – utilizând cea mai recentă tehnologie a invertoarelor digitale, acest aparat combină construcția robustă, de uz industrial, cu caracteristicile excelente ale arcului de sudare, fiind extrem de facil de utilizat (ideal pentru aplicații pe șantiere, dar și în cadrul atelierelor de producție, grație flexibilității maxime).