Cele două manechine celebre au realizat cu această ocazie şi un pictorial, iar în textul care însoţeşte acele fotografii alb-negru îşi exprimă admiraţia pe care o au una pentru cealaltă, informează thesun.co.uk.

Declaraţiile lor sunt centralizate într-un interviu care a fost publicat în revista Interview cu următorul titlu: "Te iubesc, Kate! Naomi Campbell discută cu Kate Moss".

Cele două modele, care au apărut ultima oară împreună într-o revistă atunci când au pozat pentru coperta ediţiei franceze a revistei Vogue, în 2008, au vorbit despre începuturile carierelor lor din industria modei.

Naomi Campbell, Kate Moss

 

Kate Moss, în vârstă de 38 de ani, a întrebat-o pe Naomi Campbell: "Am citit undeva că ai apărut prima dată într-un videoclip al lui Bob Marley. E adevărat?"

Naomi, în vârstă de 42 de ani, a răspuns: "Da. Cred că aveam şapte ani pe atunci. Era un bărbat foarte frumos. Îmi amintesc că am început să plâng însă, atunci când i-am văzut dreadlock-urile, crezând că erau şerpi. Însă el era cu adevărat foarte amabil".

Cele două modele au discutat şi subiectul prejudecăţilor etnice care încă mai există în industria modei.

Naomi Campbell, Kate Moss

 

"Când am ajuns prima dată la New York, am început să mă întreb: «despre ce naiba vorbesc?» Nu puteam să înţeleg punctul lor de vedere. Era cu adevărat ciudat, pentru că eu am crescut în sudul Londrei, iar acolo coexistă oameni din toate rasele", a spus Kate Moss.

Naomi Campbell a adăugat: "Exact! Contează enorm zona în care creşti şi felul în care eşti crescută, iar pentru mine aceste lucruri au fost importante, mi-au deschis ochii".

Întrebată de jurnaliştii britanici dacă luptă şi acum pentru egalitate în industria modei, Naomi a spus:

Naomi Campbell, Kate Moss

 

"Nu aş spune că termenul «luptă» este cuvântul cel mai potrivit, dar am simţit cu siguranţă în multe momente faptul că voi avea parte de un parcurs anevoios pentru a obţine ceea ce îmi doream.

Am simţit însă şi faptul că trebuia să duc acea luptă pentru rasa mea, pentru a-i ţine pe oameni informaţi despre ceea ce petrece în această industrie".