Cu o viteza de peste 1287 de km pe ora in cadere libera, barbatul a depasit totodata si viteza sunetului.
In mediul de afaceri numele lui Alan Eustace, in varsta de 57 de ani, este asociat functiei de vicepresedinte al companiei Google. Acum insa, o lume intreaga il cunoaste pentru noul record mondial pe care l-a stabilit, scrie The New York Times.
Barbatul a urcat la altitudinea de peste 40 de km intr-un balon cu heliu, la o viteza de 300 de metri pe secunda.
Ascensiunea a durat doua ore, dar inainte sa se arunce in gol, Alan Eustace a petrecut mai bine de jumatate de ora admirand privelistea.
Inainte de a-si pune costumul, Eustace a petrecut patru ore intr-o camera de oxigen. Apoi, s-a ridicat in aer cu un balon cu heliu. Spre deosebire de Baumgartner, care a stat in interiorul unei capsule speciale, Eustace a fost fixat in exteriorul unui modul sub forma de sfera.
Pregatirea pentru saltul efectuat a durat patru ore, timp pe care parasutistul l-a petrecut intr-o camera cu oxigen.
In timp ce Felix Baumgartner, cel care a sarit de la inaltimea de 38 de km, stabilind un record mondial in anul 2012, a stat pe intreaga perioada a ascensiunii in interiorul unei capsule speciale, Alan Eustace a fost fixat in exteriorul unui modul sub forma de sfera.
Viteza lui de deplasare a atins 1287 de kilometri pe ora. La inaltimea de 5,5 kilometri, Eustace a deschis parasuta. Peste 15 minute, omul de afaceri american a aterizat cu succes.
Cu o viteza de 1287 de kilometri pe ora, Alan a depasit si el viteza sunetului. Dupa 34.5 kilometri de cadere libera, omul de afaceri si-a deschis parasuta la inaltimea de 5.5 kilometri, pentru ca peste 15 minute sa aterizeze cu succes.
“A fost o cursa nebuna”, a declarat Alan Eustace la aterizare. Barbatul s-a detasat de modulul care l-a ridicat, cu ajutorul unui dispozitiv exploziv, fiind astfel rupte legaturile care il tineau ancorat.
Proiectul a necesitat o pregatire de trei ani de zile, si de-a lungul timpului echipa care a lucrat la costumul sau de siguranta dar si la modul a facut mai multe schimbari. Acestia au ajuns la concluzia ca miscarile pe care Alan urma sa le faca trebuiau sa fie invers decat cele facute de un parasutist, in mod normal.