Majoritatea persoanelor cred ca simtul umorului este lucru care atrage cel mai mult o femeie daca nu fizicul. Ei bine, ambele sunt depasite de altruism. Un studiu publicat de jurnalul Evolutionary Psychology ofera aceasta concluzie.

202 femei au avut de ales diferiti barbati din care sa aleaga. Combinatiile diferite din care sa aleaga erau legate de atractivitatea fizica si de faptele bune, daca au fost sau nu facute de barbati.

Femeile au ales barbatii egoisti si atragatori pentru o aventura de o seara. Insa pentru relatii de lunga durata a fost ales barbatul altruist indiferent daca acesta era considerat frumos sau nu.

Un alt studiu publicat in Social Psychological and Personality Science a analizat acelasi tip de comportament pentru femeile din Germania. Concluzia a fost ca persoanele neaflate intr-o relatie care faceau lucruri bune aveau mai mari sanse sa fie intr-o relatie anul urmator. De asemenea, gaseau un partener in mai putin timp decat barbatii egoisti.

Desigur, si umorul este foarte important pentru femei in alegerea partenerului - le face sa creada ca barbatul este mai inteligent. De asemenea, umorul este un indicator al activitatii sexuale. Intr-un studiu, barbatii care au clasat femeile ca fiind mai amuzante faceau mai mult sex cu partenerele.

Pentru relatiile de lunga durata insa, altruismul este crucial si o trasatura extrem de atragatoare.