Majoritatea am stat pana noaptea tarziu fie la petreceri, fie sa vedem un film sau pentru a munci. Ei bine, de acum putem avea o consolare din faptul ca persoanele care se culca noaptea mai tarziu sunt mai inteligente! Acest lucru a fost dovedit stiintific!

Conform studiului efectuat de catre psihologul Satoshi Kanazawa si Kaja Perina, redactorul sef de la Psychology Today, s-a descoperit ca ritmul circadian, sau "ceasul biologic" asa cum e cunoscut, poate fi afectat de IQ-ul unei persoane asa ca persoanele cu un IQ mai mare tind sa fie mai nocturne.

Studiul a urmarit obiceiurile a 20.000 de adolescenti incepand cu 1994 pana cand au ajuns la varste intre 18 si 28 de ani. Acestia au fost impartiti in categorii in functie de IQ. S-a descoperit ca oameni cu IQ mic merg la somn la 23:41, in timp ce cei mai inteligenti se duc la somn o ora mai tarziu in timpul saptamanii. In weekend-uri, aproape toata lumea merge la somn o ora mai tarziu in medie, insa diferenta de o ora ramane intre cei cu IQ mic si cei cu IQ mare.

Studiul a mai descoperit ca persoanele care lucreaza mai mult merg la somn mai devreme si se trezesc mai de dimineata in timpul saptamanii, iar studentii merg la somn mai tarziu si se trezesc mai devreme.