Despre ce e vorba? Ce putea fi, dacă nu documentarul despre Ted Bundy, un criminal executat în 1989, după ce-a ucis peste 36 de femei în anii ’70: “Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes”? Netflix a lansat acest documentar la 30 de ani după execuția lui Bundy, iar filmul conține înregistrări audio cu acesta, care nu au mai fost publicate până acum.

Americanul era un tip școlit și șarmant și avea o fixație bolnavă pentru femeile frumoase, pe care le omora, apoi le viola, le păstra capetele unora în casă, ca pe niște trofee. S-a spus că toate aceste femei (doar 36 sunt cunoscute, deși se vorbește de un număr mult mai mare) semănau cu prima lui iubită, Brooks (acesta este un psedudonim, pentru a-i fi păstrată identitatea), deși Bundy a negat în unul dintre interviurile date că ar fi adevărat: “E o prostie, pur și simplu alegeam doar femei frumoase, care mă atrăgeau”.

Însă nu te poți încrede în vorbele lui Bundy, pentru că, de-a lungul vieții, a dat declarații care se băteau cap în cap. Psihologii l-au diagnosticat și cu personalitate multiplă, lucru susținut și de mătușa lui, singura cu care avea o relație mai bună din toată familia. Femeia a povestit că uneori se transforma atât de tare, de la o secundă la alta, încât i se schimba până și fața.

Ted Bundy

A fost închis de două ori (pentru furt din magazine), dar a reușit să evadeze de fiecare dată, până în 1978 când a fost închis din nou și nu a mai putut ieși. Pe 24 ianuarie a fost executat.
Ted Bundy a fost un copil destul de măcinat de probleme, mai ales după ce-a aflat că tatăl lui nu este cel adevărat. Mama sa i-a ascuns acest aspect, lucru care l-a făcut să o urască visceral.

Unul dintre cei mai mari criminali ai Americii s-a născut pe 24 ianuarie 1946, iar mama lui a avut două povești despre cel care i-a fost părinte. Mai întâi i-a spus că a fost conceput cu un veteran de război, apoi c-un necunoscut, dar nici măcar familia n-a crezut-o, având o terorie proprie, că Ted a fost rezultatul unui incest, între mama lui și tatăl acesteia, un bărbat alcoolic și abuziv.

Una dintre surorile mamei lui a povestit cum a adormit o dată la sora ei și s-a trezit cu tot corpul înconjurat de cuțite de bucătărie și cu Ted lângă ea, zâmbind. Avea trei ani!
Un copil introvertit și retras, Bundy s-a transformat într-un monstru. În închisoare spunea mereu că nu înțelege de ce oamenii se împrietenesc între ei, de ce își vorbesc, care e treaba cu prietenia.

Ce-i un om în plus sau în minus? Ce-i un om în plus sau în minus pe fața pământului ăstuia mare?” – era replica cu care Bundy își motiva crimele, într-un interviu dat pe când era la închisoare. El se prefăcea rănit și cerea ajutor, iar femeile nu-l refuzau, chiar era un barbat fermecător. Odată ajunse la mașină, acesta le lovea cu o bară de metal, le lega și le viola, le mutila în fel și chip și, într-un final, le ucidea. Demența nu se termina aici. Le viola și cadavrele.

Dar gata! Fără mai multe spoilere. Dacă sunteți curioși să vedeți documentarul despre cel mai odios criminal al Americii, poate ar fi bine să luați în calcul sfatul Neftlix și să nu-l vizionați singuri.