FILM

The Hangover Part 3 / Marea mahmureala 3

Regie: Todd Phillips
Distributie: Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms

In noul film, celebrul grup format din Phil, Stu, Alan si Doug se va indrepta spre Tijuana, Mexic, pentru a-si salva prietenul (Zach Galifianakis) dintr-un spital de nebuni. De aceasta data nu este vorba de nicio nunta si de nicio petrecere pentru burlaci. Asa ca nimic nu ar putea merge rau, nu? Insa cand gasca de lupi pleaca la drum, toate pariurile se anuleaza.

Czech Film Hunting e un festival unic, care se va întâmpla între 1 și 5 iunie, unde nu te aștepți. Filmele părăsesc cinematograful și ies în oraș, în parcări, zone industriale, conace și castele. Vânându-le, vom găsi și locuri uitate pe lângă care trecem în fiecare zi fără să știm. Filmele? Toate cehe, asortate cu locul. Unele clasice, altele mai experimentale. Poți alege. Dar dacă le vezi pe toate primești un cadou de la Staropramen.

Czech Film Hunting

 

CZECH FILM HUNTING
1 - 5 iunie 2013

Program:

Sâmbătă, 1.06 / 21:00 / Ferat Vampire / @ Garajul Ciclop

Duminică, 02.06 / 21:00 / Amadeus / @ Grădina Muzeului George Enescu

Luni, 03.06 / 21:00 / Švankmajer Night / @ WASP

Marți, 04.06 / 21:00 / The Cremator / @ Garajul Ciclop

Miercuri, 05.06 / 21:00 / Menzel Night / @ Palatul Știrbei

Toate filmele sunt subtitrate în limba engleză.
Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Un eveniment organizat de Centrul Ceh împreună cu Staropramen. Parteneri: Muzeul George Enescu, WASP, Pegas. Parteneri media: 24FUN, Bewhere, feeder.ro, Liternet.ro, Modernism, SUB25.

Filme:

Ferat Vampire
Cehoslovacia / Juraj Herz, 1982 / 90’

O nebunie pe roți, chiar și în contextul filmelor cehești din perioada respectivă, care erau cel puțin experimentale. “Ferat Vampire” este o comedie absurdă și grotescă despre o mașină-model care nu are nevoie de benzină, motorină sau alte derivate poluante, ci doar de sânge uman. O poveste clasică, dar cu întorsături interesante, în care se pot detecta ușoare urme de satiră la adresa tehnologizarii și naturii umane. În orice caz, o inițiere pe cinste în lumea mirobolantă a filmelor cehești.

Amadeus
USA / Miloš Forman, 1984 / 173’

“Iertați-mă, majestate. Eu sunt un om vulgar. Dar vă asigur, muzica mea nu e.” Acesta este Mozart, un tânăr care se zbate jovial între nebunie și genialitate. În spatele cortinei, compozitorul Salieri se simte detronat din lumea muzicii și din creația divină. Salieri simte că are o singură portiță către glorie: daca nu îl poate egala pe Mozart, măcar să îi scrie recviemul de înmormântare. În ciuda aparențelor, “Amadeus” nu este un film despre Mozart. E un film despre geniu și mediocritate, despre puterea omenească și cea divină și îmbinarea lor în actul creației.

Švankmajer Night

Jan Švankmajer este un suprarealist autoproclamat, model pentru mulți regizori renumiți, cum ar fi Terry Gilliam. Prin tehnica stop-motion, el reușește să producă un efect amuzant și de coșmar în același timp. Filmele lui sunt bogate în simboluri și referințe culturale care vorbesc limbajul subconștientului, mulțumindu-i atât pe cei care caută înțelesuri întortocheate cât și pe cei care se bucură de stimuli vizuali. Un lucru e sigur: nici unii, nici ceilalți nu au timp să se plictisească, deoarece filmele lui Švankmajer sunt la fel de obsedante ca romanele lui Kafka.

The Cremator
Ceholovacia / Juraj Herz, 1969 / 95’

Dincolo de imaginile perfecte, imbinate subtil, “The Cremator” este un film horror prin desăvârșire. Totuși, spre deosebire de filmele-horror-ca-la-carte, nu există apariții neașteptate de după ușă. Răul e prezent permanent, are o față rotofeie, zâmbitoare și își iubește familia și pisica; totuși devine din ce în ce mai înspăimântător de la un minut la altul, pe măsură ce își asumă rolul de salvator prin moarte. “The Cremator” este unul din cele mai valoroase filme ale Noului Val cehoslovac, un film care dă fiori prin frumusețe și morbiditate în același timp.

Menzel Night

Lui Jiří Menzel, invitatul de onoare al festivalului, îi dedicăm o seară specială în Palatul Știrbei, unde vom proiecta simultan mai multe din filmele acestuia. Menzel nu doar că face filme de aproape jumătate de veac, dar regizează și teatru, este actor și are o carieră publicistică. Cel mai bine îi putem descrie stilul ca îmbinând o viziune umanistă a lumii cu sarcasm și provocări jucăușe. Debutul său, lungmetrajul “Trenuri bine păzite” i-a adus un premiu Oscar. Nici cel mai recent film al său, “L-am servit pe regele Angliei”, nu se lasă mai prejos, aducând peste un milion de spectatori în cinematografe. Sperăm ca pentru publicul său, la fel ca pentru Menzel, filmul să fie “o împăcare cu lumea”.

Locații:

GARAJUL CICLOP
B-dul Magheru, nr.6-8

Ciclop e un amfiteatru cu parcare rezervată în foaier. Îi lipsește catifeaua vișinie și o cortină cum se cuvine iar în locul ei sunt uși de fier masiv. Aici se ajunge printr-o spirală mai aproape de cer. Proporțiile armonioase ale sălii oferă o viziune calitativă de ansamblu din fiecare lojă, iar acustica e pe măsură. Vă așteptăm și in haine de gală, dar nu prea lungi datorită prafului de pe podea. În această parcare unică vă oferim două serate aproape de operă, cu o tragicomedie horror și un horror comic, ambele regizate de Juraj Herz.

GRĂDINA MUZEULUI GEORGE ENESCU
Calea Victoriei, nr. 144

Dincolo de poartă e muzica. Și în spate, o gradină liniștită unde notele plutesc în aer. Grădina George Enescu se află între viața compozitorului, căsuța în care a locuit, și opera sa, muzeul care păstrează scrierile sale, bagheta și chiar fracul. E un spațiu suspendat, prin care se plimbă Enescu, sinonim cu muzica. Poate că ne invită la tăcere. Dar nu e o tăcere încremenită sau apăsătoare, e o așteptare a muzicii, în orice formă și de oriunde ar veni ea.

WASP
Str. Ion Minulescu, nr. 67 - 93, Fabrica Flaroș, corp B, etaj 2, zona Timpuri Noi

Alba-neagra. Un spațiu activ pentru muncă și artă într-o zonă dezactivată de trecerea timpului. O zonă post-industrială ostilă, păzită de pisici prietenoase. WASP a fost o fabrică de textile. Acum s-a îmbrăcat în haine noi și produce artă contemporană. Se pare că acest loc este dominat de contraste. De aceea vom proiecta simultan filmele lui Švankmajer într-o cameră neagră și una albă. Deci cutezați să intrați dincolo de barieră, prin parcare, în hala cea mare.

PALATUL ȘTIRBEI
Calea Victoriei, nr. 107

A fost odată ca niciodată un edificiu neoclasic, un palat. Aici aveau loc cele mai așteptate baluri ale fiecărui sezon, se păstrau cele mai bune vinuri și cea mai luxoasă mobilă. Edificiul a avut mulți proprietari, dar a ales să poarte numele unuia din ei: Știrbei. Acum e gol. Nu doar în hol și pe balcon, au luat tot ce îl împodobea. Au rămas pereții să spună povești cui o vrea să îi asculte. Și filme să proiectăm avem unde.

TEATRU

VINERI

”Fă-mi loc!” de Anthony Michineau - ora 18:00 - Godot Teatru Cafe

Regia: Radu Beligan
Cu: Marius Manole, Medeea Marinescu

Medeea Marinescu și Marius Manole fac teatru la puterea a patra! Cea mai indrăgită actriță de film se întâlnește în sfârșit cu cel mai "pe val" actor de teatru într-o comedie a cărei producții este semnată de "Asociația INSPIRA".

"Fă-mi loc!" spune povestea a doi tineri ce se regăsesc în ajunul Crăciunului în cușeta unui tren de noapte. Ea, o fată singură, șarmantă, aventurieră, el, un bărbat cu principii, pus in fața unui eveniment neprevăzut ce-i va răsturna întreaga existentă.

Suntem în ajunul Crăciunului. E momentul în care simțim mai mult ca oricând să fim înconjurați de familie și de cei pe care îi iubim cu adevărat.

Hazardul îi aduce pe Manuel si Camilla împreună, doi oameni ce nu au aparent nimic în comun, ceea ce va genera nenumărate "scântei". Însă amandoi caută să înțeleagă și să SE înțeleagă, amândoi au nevoie să se destăinuie, și mai mult, amândoi au nevoie de a se vindeca de singuratate.

"Fă-mi loc!" este un spectacol care ne invită să reflectăm asupra propriei noastre existențe dincolo de orice convenientă socială.

Durata: 1h30 - Preț bilet: 50 lei

SAMBATA

"Două loturi" de I.L. Caragiale - Teatrul National - ora 20:00

Două loturi

 

„Pe turnantă, decorul care se tot învârte - o consrucţie metalică transparentă, cu treceri şi pasaje, pe care personajele urcă şi coboară constant - nu neapărat o „roată a sorţii", ruleta care-i joacă o festă cumplită sărmanului Lefter (...) E lumea lui Lefter rămasă fără puncte fixe, într-o derivă liberă, în care totul se confundă îngrijorător. (...) Cinismul lui Alexandru Dabija (purtătorul lui de cuvânt e naratorul din schiţă, jucat de Marius Manole, cel care observă, ridică din sprânceană şi lasă inevitabilul să curgă mai departe) e nemăsurat - iar din asta iese nu vituperare naţională, ci teatru de cea mai bună realitate".

Iulia Popovici, Observator Cultural - Ghinionistul domn Lefter Popescu

Cu: Ana Ciontea, Corina Moise, Ilona Brezoianu, Eliza Păuna, Nicoleta Lefter, Valentina Zaharia, Gavril Pătru, Marius Manole, Mădălin Mandin, Daniel Hara, Mihai Munteniţă, Eduard Cârlan, Axel Moustache, Ionuţ Toader, Dragoş Dumitru si Marcel Bălănescu.

Regia: Alexandru Dabija

DUMINICA

Love Stories - Teatrul Metropolis - ora 19:00

Doua generatii, doua cupluri – parinti si copii, o emotionanta poveste a cautarilor de sine, un labirint al emotiilor si dramelor existentiale, un spectacol care vorbeste despre acceptare si autenticitate. Despre fascinanta relatie între autor si personajele lui.Despre limite si despre tabuuri.

Despre adevarul care surprinde si socheaza.

De fapt, despre matricea existentiala a fiecaruia dintre noi.

Cu: Maia MORGENSTERN, Mircea RUSU, Alexandru PAVEL, Diana CAVALLIOTI

Cu participarea lui Emil HUREZEANU

Regia: Claudiu Goga

UNDE IESIM

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street!, între 30 mai şi 2 iunie

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! se va desfăşura în Capitală între 30 mai şi 2 iunie.

B-FIT

 

Timp de patru zile, străzile şi marile pieţe din centrul Capitalei sunt animate de spectacole grandioase, parade pline de culoare, muzică, bună dispoziţie, reprezentaţii unice cu jocuri de lumini, proiecţii şi spectacole pline de suspans, care ţin publicul cu sufletul la gură.

Astfel, între 30 mai şi 2 iunie, peste 200 de artişti renumiţi în Europa vor evolua într-o desfăşurare de forţe artistice de anvergură. Principalele spaţii în care publicul se poate întâlni cu noul trend al "spectacolului de cetate" sunt: Piaţa George Enescu, Piaţa Universităţii (zona statuilor) şi intersecţia Lipscani - Carada, din centrul istoric al Bucureştiului.

B-FIT in the Street! va fi deschis de cea mai importantă trupă românească de profil - Xtreme Project, alături de chitaristul Mirel Cumpănaş -, cu un impresionant show de acrobaţie la înălţime, la propriu şi la figurat, care va avea loc pe faţada clădirii BCR, din Piaţa Universităţii (zona statuilor) şi va fi acompaniat de Orchestra Silvestri, condusă de Tiberiu Soare.

Cele mai aşteptate producţii ale ediţiei din acest an sunt cele ale trupelor Compagnie Off (Franţa), Theater Tol (Belgia), Compagnie des Quidams (Franţa) şi Sam Shine (Olanda). Spectacolele lor vor transforma spaţii binecunoscute ale oraşului în peisaje feerice, scăldate în lumini şi culori uimitoare şi vor surprinde prin ineditul viziunilor artistice.

Nu lipsesc din program îndrăgitele spectacole mobile: opt trupe de prestigiu (instrumentişti, jongleuri, artişti pe catalige şi ingenioşi protagonişti de live mouve'art) vor evolua pe 1 şi 2 iunie, pe Calea Victoriei, în parade efervescente, pe traseul Piaţa Enescu - Piaţa Universităţii.

Accesul la evenimentele din festival este gratuit.

Programul complet il gasesti aici

CONCERT

VINERI

: Electro-pop en français cu Robi, in premiera la Bucuresti!

Robi

 

Una din cele mai interesante prezente feminine recente pe scena electro-pop din Franta, Robi, va concerta la Bucuresti, vineri, 31 mai, in frumoasa gradina de la J’ai Bistrot, incepand cu ora 20:00, la initiativa .

In spatele numelui Robi se ascunde Chloé Robineau, o tanara pariziana crescuta in Africa si in Réunion, cantareata si cantautoare, ce a reusit, in mai putin de un an, sa impresioneze publicul francez si criticii muzicali deopotriva. Albumul sau de debut, L'Hiver et la joie, lansat pe cont propriu in februarie anul acesta, contine deja doua hit single-uri: On ne meurt plus d'amour, ales „videoclipul anului 2012” de cititorii revistei Les Inrockuptibles, si mai recentul Ou suis-je, o piesa electro-punk captivanta ce ii tradeaza influentele anglo-saxone.

Muzica lui Robi abordeaza teme poetice, ca timpul, dragostea, iluzia sau absolutul, iar influentele sale sunt diverse: de la Joy Division si Young Marble Giants la Beth Gibbons (Portishead), Suicide, The Kills, PJ Harvey sau Fiona Apple. Eleganta si senzualitatea sound-ului marca Robi sunt transpuse live, alaturi de trupa sa, intr-un show energic si antrenant caruia nu ii poti rezista!

Website: http://robimusic.net/
Facebook: http://www.facebook.com/robimusic

Biletele la concertul Robi vor costa 15 lei si vor fi disponibile in seara evenimentului, la intrare.

David „The King” Rodigan @ Reggae Nights

Parcul Tineretului, 44.407918 , 26.101701

David „The King” Rodigan

 

De peste 30 de ani, numele David „The King” Rodigan este sinonim cu una dintre figurile emblematice din scena de reggae si dancehall din Marea Britanie. Un activ sustinator al miscarii in toti acesti ani, experienta sa cuprinde un numar colosal de ore petrecute atat in studiourile de emisie ale celor mai prestigioase posturi radio: Radio London, Capital 95.8, Kiss 100, BBC Radio 1Xtra, BBC Radio 2, BFBS Radio. Il putem vedea si pe scenele celor mai importante festivaluri din lume, alaturi de unii dintre cei mai respectati artisti din breasla. De ceva timp este gazda evenimentului „Ram Jam”, care reuneste cei mai tari artisti ai momentului in seri electrizante, atat in tara natala, cat si in intreaga lume.

Si-a inceput cariera in lumea radio-ului in 1978 la BBC Londra, dupa care a continuat la Capital Radio unde, timp de 11 ani, a fost gazda emisiunii legendare „Roots Rockers”. A inceput sa fie un adept al sound clash-ului – o competitie muzicala in care membrii a doua grupuri de artisti reggae dancehall isi dovedesc talentele, asemenea unui rap/ hip hop battle. A castigat numeroase premii, clash-uind cu o varietate de artisti jamaicani, ceea ce i-a adus pseudonimul de „Parintele Clash-ului”, iar in 2012 a primit trofeul de campion la World Clash Reset din New York.

Timp de 25 de ani a prezentat o emisiune de reggae saptamanala la British Forces Broadcast Corp, iar din 1990 e prezent si la radio-ul Kiss 100, unde inca mai poate fi ascultat in fiecare duminica.

Palmaresul artistului este unul impresionant – in 2005 a fost inclus in Sony Radio Academy Hall of Fame, a castigat 3 dintre prestigioasele premii Sony Radio Academy Gold Awards, iar in 2012 a primit titlul MBE (Member of the Most Excellent Order of th British Empire) pentru „serviciile aduse broadcasting-ului” la Palatul Buckingham, devenind, asadar, Sir David Rodigan.

Locatia

Ne intalnim cu David Rodigan intr-o locatie noua pentru prietenii Reggae Nights, in mijlocul naturii, insa nu departe de comoditatea orasului, in Parcul Tineretului. Evenimentul va avea loc in punctul cel mai inalt al parcului, in apropierea skate park-ului, intr-o comuniune perfecta om-vibe-natura. Localizarea exacta o puteti vedea pe aceasta harta: http://goo.gl/maps/XeBHE


Bilete

20 LEI in avans / 30 lei la intrare
Bilete in avans sunt disponibile la magazinul Boarder's din Bucuresti (Detalii aici https://www.facebook.com/boarders.boarders)


Reguli de acces / Door rules

RO | REGULI DE ACCES

Accesul in arene este permis tuturor categoriilor de varsta cu urmatoarele completari:

- Copiii sub 12 ani beneficiaza de acces gratuit.
- Persoanele care nu au implinita varsta de 16 ani trebuie sa fie insotite de un adult (cei sub 14 insotiti de parinti)

Va rugam sa aveti cu voi un act de identitate cu poza (original) pentru identificare.

Pentru a putea cumpara bauturi alcoolice de la bar trebuie sa aveti impliniti 18 ani.

Afterparty

Dupa miezul noptii, ne strangem in Club Guantanamo la Bucharest Dub Vibration - o intalnire traditionala a doua sound-uri locale, in care muzica reggae si dub va rasuna pana dimineata. Atmosfera va fi asigurata de invitatii acestei editii in reprize de maxim 30 de minute, astfel ca vibe-ul se schimba de la roots, digital si rub-a-dub, la heavy dub si stepper. Accesul va fi gratuit pana la ora 1:00 cu bratara de la evenimentul din Parcul Tineretului.

Din Parcul Tineretului la Bucharest Dub Vibration se ajunge in aproximativ 15 minute de mers pe jos. Mai multe detalii gasiti pe site-ul oficial DUB VIBRBATION: http://dubvibration.blogspot.ro/

Pentru mai multe informatii va rugam urmariti site-ul nostru http://reggaenights.ro/

Episodul 3 | Expoziţie colectivă de artă contemporană

Parcarea Ciclop (Magheru 6-8, Bucharest, Romania)

Perioada: 1 Iunie 2:00 pm - 13 Iunie 3:00am

Expoziţie colectivă de artă contemporană

 

▲ Peste 35 de artişti din domenii diferite: street art, instalaţie, pictură, fotografie, performance, muzică;
▲ 1-11 iunie, în fiecare zi, în intervalul 14:00-20:00, la Parcarea Ciclop: interacţiune directă cu artiştii invitaţi în timpul procesului de creaţie;
▲ 12 iunie: Vernisaj cu performance şi live acts;
▲ Un spaţiu neconvenţional: Parcarea Ciclop (Magheru 6-8).

Work in Progress, în parteneriat cu Pegas şi Ciclop, reintegrează Parcarea Ciclop în circuitul urban şi cultural al Bucureştiului printr-o expoziţie cu iz non-conformist.

Episodul 3 este un eveniment provoked by Grolsch şi susţinut de Street Heroes fueld by Burn Energy, cel mai mare festival de sporturi extreme şi cultură urbană din ţară, Mobexpert Office, renumitele markere Posca şi magazinul online de artă şi hobby Pictorshop.

Construită în 1923 şi păstrându-şi utilitatea şi astăzi, Ciclop, prima parcare supraetajată din capitală, a fost definită în ultimii ani de o „criză” de identitate care atrage acum atenţia comunităţii artistice.

Printre conducte sparte, lanţuri ruginite, pereţi scorojiţi şi ziduri de cărămidă goale, artiştii invitaţi intervin prin creaţiile lor în prezentul clădirii, în cursul său istoric, jucându-se cu forme şi idei, totul cu distanţă ori detaşare, umor şi ironie.

Expoziţie îngrijită de Alina Bucur, Iustin Moldovan, Andreea Cazan şi Mihai Chiţu.

ARTIŞTI INVITAŢI

Pisica Pătrată, Allan Dalla, Kitră, Adrian Preda, Zoiţa, Cristian Prandea, Anda Bolohan, Radu Burduj, Mihai Chiţu, Ramona Şlug, Cuzina, Frank Neze, Alexandra Maftei, Pren, RO Qic || Dubios21, Serebe, Jeanne Tricottet (FR), Daniel Tufiş, Alia Bakutayan, Romeo Dragnea, Gina Ster, Cătălina Nistor, Karl Benton, Anca Irinciuc, Ramon Sadîc, Rudy & Loredana Barbuceanu, Virginia Toma, Gelu Serseniuc, David Leonid Olteanu, Cosmin Marinescu, Cristian Pass, Dima Radu, ITI, Cristina Curelea, Horia George Ioniţă, Rocks Rose.

LINE-UP VERNISAJ | 12 iunie

Karpov not Kasparov
https://soundcloud.com/knotk

Poetrip
https://soundcloud.com/poetrip

Fanfara Extraterestră
https://www.facebook.com/fanfaraextraterestra

That Couch Funk Collective
https://soundcloud.com/thatcouchfunkcollective
 

PARTY 

SAMBATA

Origami Sound Summer Fair - Control Club - Str. Constantin Mille, nr. 4

Origami Sound Summer Fair

 

STARRING:

GIRL UNIT (www.soundcloud.com/girlunit)
BOK BOK (www.soundcloud.com/bokbok)
Introducing ARME (Live)
ViLLAGE
CLNK
Arapaima
Younkarls
Calamansi
Empt
Herne

OUTDOOR:
Minidocumentaries curated by OS editors
Multimedia playground by Modulab

BONUS:
Holograms
Goodies & surprises

Incepem in forta sezonul estival in oras cu cel mai amplu takeover Origami Sound to date. La Control, printre jucarii gonflabile, instalatii interactive si lume buna va oferim muzica momentului in universul nostru, atat pe terasa cat si in ambele camere de dans. Va asteptam la petrecerea de lansare a platformei noastre online de jurnalism muzical de specialitate despre care vom oferi mai multe detalii in curand.

Avem metode de distractie pentru toata lumea: un interactive playground/science fair powered by Modulab, singura holograma din lume pe baza de aer, proiectii cu cele mai relevante serii de minidocumentare muzicale ale momentului, un showcase al impecabilului colectiv Night Slugs cu Girl Unit si Bok Bok (UK), debutul live al noului proiect ARME (Arapaima + Empt) si 7 artisti din colectiv plini de materiale noi.

Poster art by www.adnan.ro
Give it up for www.modulab.ro

Fee: Outdoor - 5 / Club - 15