Norvegia va avea tunele construite in intreaga tara, Guvernul anuntand ca investeste 25 de miliarde de dolari pentru acest proiect. Inginerii propun construirea unor 'poduri' subacvatice, fiecare continand 2 tunele aflate in paralel si pot sustine traficul in ambele directii.

Spre deosebire de tunelele normale, acestea ar urma sa fie suspendate la aproximativ 30 de metri sub apa de catre niste pontoane ce plutesc la suprafata.

Pentru ca Norvegia are ape foarte adanci, existand adevarate vai subacvatice ce ajung si pana la peste 1.5km adancime astfel ca un tunel subacvatic traditional este imposibil de construit. Iar construirea unor poduri deasupra apei nu reprezinta o solutie viabila din cauza dimensiunilor fiordurilor iar clima le face sa fie susceptibile la daune.

O tara investeste 25 de miliarde de dolari pentru o autostrada sub apa nemaivazuta! Cand va fi gata

Din moment ce astfel de tunele nu au fost construite niciodata, proiectul ar urma sa fie completat abia in 2035. Asta daca planul va fi implementat pentru ca fondurile ar putea fi relocate daca inginerii au probleme prea mari.