Dacă locuiești cu partenera ta este posibil să observi o schimbare a dinamicii în momentul în care începeți să petreceți mai mult timp împreună. Acest lucru poate afecta în mod special cuplurile care se află la începutul relației și devine un adevărat test. De la noul program impus de restricții, la munca de acasă și timpul petrecut alături de parteneră, tot ce se întâmplă în ultima perioadă reprezintă o provocare. Iată ce obiceiuri trebuie să ai pentru ca totul să decurgă normal:
Poartă discuții despre situația actuală
Fiecare persoană dintr-un cuplu începe să aibă propriile griji în ceea ce privește sănătatea, siguranța și efectele sociale influențate de pandemie. S-ar putea ca tu să te îngrijorezi pentru cei dragi care sunt departe, în timp ce partenera ta are probleme financiare din cauza disponibilizărilor. În astfel de momente este important să porți discuții deschise despre ceea ce te neliniștește și să o asculți la rândul tău. Nu trebuie să găsești soluții sau să respingi punctele de vedere ale partenerei de cuplu. În schimb, acest moment este esențial pentru stabilirea unei noi legături bazate pe încredere și o oportunitate de a o cunoaște mai bine.
Fă ceva pentru tine
Chiar dacă petreci mai mult timp alături de ea nu înseamnă că trebuie să renunți la activitățile tale preferate. Având în vedere că în această perioadă nu poți ieși cu prietenii și nu poți merge la sală, trebuie să profiți de momentele de liniște și relaxare. Dacă ești pasionat de sport, cumpără-ți un sac de box sau alte echipamente care te ajută să te menții în formă. De asemenea, ieși la alergat în apropierea casei sau la o plimbare scurtă cât timp partenera ta este ocupată cu munca sau are videoconferințe. Poți să-ți suni prietenul cel mai bun și să discutați despre vremuri mai bune sau cum veți sărbători revedere odată cu ridicarea restricțiilor. Timpul dedicat relaxării va face interacțiunea în cuplu mai plăcută și te va face mai fericit.
Lucrează activ la relație
Criza și starea de urgență pot fi transformate într-o oportunitate de a lucra la relație. Fie că încerci să faci eforturi în ceea ce te privește sau vrei să repari probleme mai mari care au apărut în timp, vei avea nevoie de o strategie. Iată câțiva pași pe care trebuie să-i faci și lucrurile pe care trebuie să le urmărești:
- Discută despre ideea de siguranță și cum poți gestiona în cuplu situația actuală, dar și despre protejarea tuturor celor dragi;
- Ascultă și validează răspunsul la criză al partenerei;
- Vorbește la persoana întâi mai des și evită să pui accent pe lucrurile pe care trebuie să le schimbe partenera ta la felul ei de-a fi;
- Oferă-i spațiu pentru a se concentra pe hobby-urile ei, în timp ce tu te te ocupi de ale tale;
- Monitorizează felul în care se desfășoară interacțiunile pozitive și cele negative cu ea și încearcă să repari posibilele probleme.
Nu uita să profiți de timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a continua să organizezi mici cine romantice acasă și să te bucuri de momente tandre alături de iubita sau soția ta.
Perioada de criză poate aduce la lumină conflicte mai vechi sau genera noi probleme într-o relație. Depinde doar de tine și de partenera ta ca lucrurile să se schimbe în bine, așa că încearcă să privești momentele dificile ca pe un prilej de a învăța mai multe. Relațiile se clădesc printr-un efort susținut și un mindset optimist.
Sursa foto: pexels.com