Pe lângă piesele vestimentare clasice sau moderne pe care le deții, accesoriile sunt cele care fac diferența. De aceea, accesoriile masculine trebuie să fie de calitate. Iată o listă cu cele mai importante accesorii pe care trebuie să le ai în garderobă, pentru a fi pregătit în orice moment să faci față cu stil provocărilor cotidiene:

1. Portofelul din piele

Lucrurile pe care un bărbat le poartă zilnic cu el spun o poveste despre cine este el cu adevărat, iar acest lucru este valabil și în cazul portofelului. Acest accesoriu este scos adesea la iveală atunci când un bărbat trebuie să impresioneze - momentul în care plătește. Alege un portofel de bărbați din piele, un model clasic, de culoare neagră sau maro. Pielea trebuie să fie de bună calitate, rezistentă la uzură, iar designul masculin. 

2. Cravata bleumarin și cea neagră

Aceste două cravate trebuie să fie nelipsite din garderoba oricărui bărbat. Cele două culori se potrivesc cu orice fel de costum și ocazie, așa că te vor salva din multe situații în care nu știi ce să alegi. Nu uita, cravatele de mătase sunt potrivite la evenimente formale, mondene sau casual, în timp ce cravatele țesute sunt potrivite în sezonul cald, primăvara și vara.

3. Batista albă de costum

Orice bărbat trebuie să dețină un costum. Chiar și în cazul în care jobul tău nu este unul de birou, ocaziile să porți costumul vor apărea. O batistă albă, la buzunarul sacoului, îi va da un plus de eleganță. Totodată, albul este o culoare neutră care se potrivește oricărui costum.

4. Șosetele de costum

Scapă de șosetele albe sau prea scurte. Nimic nu arată mai rău decât o pereche de șosete nepotrivite, pe sub pantalonii costumului. Șosetele în culori închise, suficient de lungi, nu ar trebui să lipsească din garderoba ta. Dacă adopți un stil mai degrabă casual, atunci poți asorta la jeanși sau pantaloni chino șosete în modele colorate.

5. Pantofii Oxford

Acești pantofi clasici nu-și vor pierde niciodată valoarea stilistică și sunt extrem de versatili: se potrivesc la costum, la jeanși sau la ținutele smart-casual. Îți poți cumpăra pe negru și maro, pentru a fi pregătit pentru orice variantă de ținuntă.

6. Ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt un accesoriu important pentru că îți protejează ochii de razele soarelui și previn ridurile de expresie. În același timp, adaugă un plus de farmec și mister oricărei ținute. Alege întotdeauna ochelari de soare potriviți ca formă și mărime cu trăsăturile tale, în rame de calitate, cu lentile polarizate, care să îți protejeze vederea. Poți opta pentru rame metalice, în stilul aviator, sau pentru deja celebrele modele Wayfarer.

7. Geanta de voiaj

Fie că ai un job care te face să călătorești, fie că pleci la sfârșit de săptămână cu prietenii sau iubita, felul în care arată bagajul tău este un statement despre stil. Vremurile când un simplu rucsac era suficient pentru câteva șosete și tricouri s-au dus. Un bărbat stilat are în garderoba sa o geantă de voiaj din piele de calitate, suficient de încăpătoare pentru a duce bagajul pentru delegație sau un weekend la munte.

Accesoriile reprezintă detaliile care fac diferența, în ceea ce privește stilul. Oricât de calitative ar fi hainele pe care le alegi, nu vor ieși din anonimat decât dacă punctezi discret cu accesorii elegante. Dacă nu ești hotărât în privința modelului, mergi întotdeauna pe stilul clasic, cu un design cât mai simplu, din materiale de calitate. Acestea au avantajul că sunt durabile și că nu se demodează niciodată.