Desigur, boxele, conectate la un amplificator audio performant, de calitate superioară, vor fi principalele echipamente la care ne vom gândi. Cu toate acestea, pentru a crea o atmosferă de neuitat, sistemul de sonorizare trebuie să cuprindă alte câteva instrumente și piese esențiale.

Echipamente necesare pentru o sonorizare impecabilă

Așa cum spuneam, este nevoie de mai mult decât de un sistem de boxe și un laptop la care acestea să fie conectate pentru ca muzica să fie auzită clar și cu efecte deosebite. Care sunt cele mai importante componente ale unui sistem complet de sonorizare pentru petrecere?

Boxele

Pentru petrecerile realizate în încăperile de mici dimensiuni, specialiștii recomandă boxele active cu amplificator integrat, mai simplu de folosit. Indiferent de tipul de boxe ales, trebuie să ținem cont de dimensiunea încăperii, de acustica sa și de bugetul pe care îl avem. În cazul în care nu suntem siguri de performanțele unui tip de boxe sau de modul în care acestea calibrează sunetul, putem cere sfatul experților în domeniu pentru a ne asigura că facem alegerea corectă.

Amplificatorul

Un amplificator de sunet puternic și de calitate are puterea de a reda volumul sunetului în așa manieră încât să fie plăcut pentru invitați, dar și incitant și antrenant. Practic, rolul acestuia, după cum îi spune și numele, este de a amplifica sunetele la un volum mai ridicat decât ar face-o sistemul de boxe în mod normal. Așadar, necesitatea unui amplificator audio nu poate fi trecută cu vederea sub nici o formă.

Mixerul amplificat

De aici, lucrurile încep să devină serioase sau, mai corect spus, petrecere devine mai interesantă. Un mixer amplificat este recomandat DJ-lor pentru că este un instrument compact, ușor de utilizat. Marele avantaj al acestuia este faptul că are amplificare proprie, nemaifiind nevoie de un amplificator extern.

Subwooferul

Deja vorbim despre o petrecere intensă în adevăratul sens al cuvântului pentru că un subwoofer aduce sunetul la un alt nivel. Practic, acesta este o boxă capabilă să reproducă frecvențele joase și foarte joase, făcând sunetul să pară mult mai real și mai clar. De obicei, acesta nu include un amplificator de sunet.

Microfoanele

Din cadrul unei petreceri adevărate nu poate să lipsească sesiunea de karaoke mult îndrăgită. Fără ajutorul microfoanelor, aceasta nu poate avea loc sub nici o formă. De aceea, aceste instrumente sunt esențiale atât în petrecerile private, cât și în cadrul unor prezentări sau evenimente restrânse.

Instrumentele auxiliare

Din această categorie amintim: cabluri de conectare, prelungitoare, stative, huse de protecție și multe altele asemănătoare. Deși au fost lăsate ultimele în listă, rolul lor este esențial pentru buna desfășurare a petrecerii, dacă stăm să analizăm atent.

Nu mai punem la socoteală laptopul de pe care se va pune muzica pentru că el este printre primele device-uri de care avem nevoie când organizăm o petrecere. 

SoundStil – echipamente audio ce redau claritatea și puritatea sunetului

Unul dintre cele mai cunoscute magazine online de instrumente muzicale și echipamente audio este SoundStil. Pe site-ul acestuia, profesioniștii și amatorii vor descoperi tot ceea ce au nevoie pentru a organiza o petrecere de neuitat.

Portofoliul companiei cuprinde produse de la branduri renumite în domeniu, fiind astfel realizate cu cea mai mare atenție. Conștienți de faptul că oamenii caută produse de calitate, membrii echipei SoundStil se dedică în permanență activității și aduc doar echipamente realizate la cele mai înalte standarde. De altfel, pentru satisfacția clienților firma oferă servicii de consiliere, astfel încât orice persoană aflată în dificultate în ceea ce privește alegerea unui instrument/echipament să fie capabilă în cele din urmă să facă o achiziție adaptată nevoilor și bugetului.

Fie că vrei să organizezi cea mai frumoasă petrecere pentru invitații tăi sau că ai nevoie de echipamente performante de sonorizare pentru prezentări sau evenimente de orice dimensiune, SoundStil este alegerea înțeleaptă!