Construirea unei case este un amalgam de așteptări, cheltuieli și decizii de luat. În timp ce entuziasmul de a proiecta casa din vis depășește așteptările, specialiștii spun că raționalul trebuie să primeze. Sunt mulți cei care nu înțeleg implicațiile unei decizii și regretă ulterior - ferestre mari, dar cu ce costuri?
Ceva și mai provocator de atât este să exploatezi un teren nu foarte generos. O casă mică poate avea însă avantajul unui proiect cu o compartimentare eficientă. De vreme ce este conștientizată importanţa și amplitudinea proiectului în sine, construcția viitoarei case are tot terenul propice pentru a fi așa cum trebuie. Dacă alegi corect cu cine să colaborezi.
Filtrează toate sfaturile și pune-le mai presus pe cele ale specialiștilor
Mulți îți vor spune multe, de la sfaturi legate de tipul de cărămidă și până la ce arhitectură este mai modernă. Filtrează totul și ține cont mai degrabă de cât de rentabilă este o idee aplicată la proiecte case mici sau după caz, la preferințele tale.
Pentru cei care aleg un proiect de la Smart Home Concept modificările de proiect sunt gratuite. Așadar, nimic să te împiedice să gândeşti în amănunt și să nu iei totul de-a gata.
Ieftin nu este întotdeauna și bun
Nu este cazul să faci economii mai ales în privința constructorului sau a proiectului. Ai însă șanse să optimizezi costurile - la Smart Home Concept sunt reduceri aplicate la o gamă vastă de proiecte, dacă vii cu alt proiect deținut poți cere o a două părere sau optimizarea acestuia, atât a costurilor, cât și a materialelor de construcție ce ar urma să fie folosite.
Angajează oamenii cu experiență și buni în domeniu, cei mai buni pe care ți-i permiți. De cele mai multe ori situațiile practice ne demonstrează că ieftin are risc să fie de fapt mai scump ulterior. Să luăm exemplul proiectării. Sunt aspecte funcționale și estetice la mijloc; o casă realizată după un proiect slab va fi mai puțin eficientă și practică. Poate chiar și costurile de întreținere vor fi mai mari.
Arhitectul iscusit - ai nevoie de el!
Dacă ne gândim la toată echipa ce se ocupă de construcția unei case fiecare are rolul său important, însă un architect este personajul cheie. În el îți proiectezi mai întâi de toate preferințele, dorințele și nevoile. De la el pleacă adaptarea unei idei la construcția propriu zisă. Dacă aici nu este chimia potrivită, ai un punct de plecare greșit.
Ține minte: arhitectul trebuie să îți ofere o soluție funcțional-estetică, tehnică realizabilă, care ține cont și de bugetul tău.
Casa bine gândită și executată = fericirea proprietarilor
Există și birocrație desigur și destul de multe reguli la mijloc. Ai nevoie de acte întocmite și de autorizații. Când le obții și începi efectiv construcția ai nevoie de diriginte de șantier, constructor, arhitect. Verifică personal în ce măsură este respectat proiectul și calitatea lucrării. Sau mai bine alege să lucrezi cu o firmă competentă precum Smart Home Concept pentru a bifa o echipă de profesioniști, adică să îți asiguri mai întâi de toate calitatea a ceea ce va urma.