În România, oamenii nu prea știu cum să își câștige drepturile în instanță, în anumite situații, și încă nu înțeleg cât de importantă este consultanta juridica și ce avantaje are. Consultanța juridică este acțiunea prin care ne putem consulta cu un specialist în domeniu, care să ne ajute în anumite procese de judecată și nu numai. În unele cazuri, se poate rezolva mult mai rapid o situație (în mod legal bineînțeles), dacă apelăm în timp util la specialiști în domeniu. Atenție, însă, aceste consultații juridice sunt acordate, conform legii în vigoare din țara noastră, numai de către persoane avizate, adică avocați înscriși în Barouri care sunt membre UNBR, fie în scris, fie verbal, în domenii care reprezintă cazuri de interes pentru client.
Ori de câte ori ai nevoie de cineva, care să înțeleagă în profunzimea cadrului legislativ problema pe care dorești să o rezolvi, apeleaza cu încredere la o echipa de specialiști în acest domeniu, care să te ajute oferindu-ți servicii profesionale. Clienții, de regulă, apelează la consultanță juridică pentru următoarele situații (individuale sau cumulate): societăți, drept societar, achiziții și restructurări, fuziuni, relații de muncă, proprietate intelectuală, proprietăți imobiliare, soluționarea disputelor, litigii, protecția consumatorului, activități funciare, servicii publice și așa mai departe. Cu siguranță te-ai lovit personal de cel puțin una dintre aceste situații, mai mult sau mai puțin plăcute, din care ai fost nevoit să găsești o scăpare, apelând la ajutor de specialitate.
CEDO – legatură directă cu consultanța juridică
Pentru că se poate întâmpla oricui să îi fie încălcate drepturile și libertățile (persoană fizică sau societate), există Curtea Europeană a Drepturilor Omului (sau, prescurtat, CEDO), care vine în ajutor. Consultanța juridică te poate îndruma să îți cauți dreptatea și aici, dacă orice altă variantă a eșuat. Există o legatură directă între cele două și cu siguranță sunt făcute pentru a proteja drepturile cetățenilor, care se consideră (pe drept) nedreptățiți.
Consultanta-cedo.ro – un site specializat în consultanță juridică și nu numai
Deoarece în contextul pandemiei de Coronavirus, multe instituții publice de stat sau private s-au închis sau oferă servicii limitate, poți consulta online site-ul Consultanta-cedo.ro pentru a afla mai multe detalii despre ce presupune această acțiune, la cine poți apela ca să fii sigur/ă că ai parte de servicii profesionale și cum poți să îți aperi drepturile în fața CEDO. Online-ul reprezintă o metodă mai ușoară de accesare a informațiilor care ne interesează. Astfel, pe site-ul lor vei găsi specialiști care pot susține pentru tine pledoarii în fata instanţelor de orice grad, precum instanțe civile, dar și comerciale, administrative, chiar și penale și te pot asista în negocieri de tot felul, dar și redactări de contracte și așa mai departe.
De ce este recomandat să ne apărăm drepturile în instanță?
În ziua de azi, cazurile cu adevărat importante necesită soluții pe masură, astfel consultanța juridică poate să te ajute să îți obții drepturile, pentru a nu rămâne păgubit/ă. În foarte multe cazuri, de exemplu, persoane obișnuite și-au găsit dreptatea la CEDO și au obținut, pe lângă o imagine curată în societate și daune morale și materiale destul de substanțiale (drepturi cuvenite pe deplin). Așadar, dacă și tu te consideri nedreptățit în vreun fel anume, nu ezita să apelezi la ajutor specializat!
Fără doar și poate, CEDO reprezintă instrumentul principal cel mai eficient de respectare, dar și de impunere a drepturilor omului din întreaga lume, având ca scop principal introducerea unui standard de democrație la nivel global. Inițial, CEDO s-a înființat în anul 1959, însă sițuația a fost clară în anul 1998 (de când s-a înființat permanent, funționând până în prezent), iar sediul ei se află la Strasbourg. Dacă îți dorești să afli mai multe despre Drepturile omului și nu numai, Consultanta-cedo.ro îți stă mereu la dispoziție. Echipa de specialiști este pregătită minuțios în acest domeniu și este gata să îți ofere tot profesionalismul acumulat de-a lungul timpului. Este vorba despre Casa de Avocatură Grigoriu & Grigoriu (despre care găsiți mai multe informații direct pe site, plus cazuri importante la care au luat parte și așa mai departe).
Ești hotărât/ă să apelezi la consultanță CEDO de specialitate, din partea Consultanta-cedo.ro?
Dacă te-ai hotărât să apelezi la astfel de servicii, cu siguranță te interesează și onorariile pe care le vei avea de plătit. Astfel, Consultanta-cedo.ro îți pune la dispoziție onorarii fixe, fără includerea unor eventuale taxe. Este vorba despre onorariul orar, onorariul forfetar și onorariul de succes. Pentru persoanele juridice, există abonamente lunare speciale, ce includ taxe diferite. Nu lăsa nedreptatea să îți pună piedici în viață și învață să lupți pentru drepturile tale, oricât de mici ți s-ar părea că sunt acestea. Uneori, astfel de cazuri sunt cele care dau speranță unei societăți în care corupția face victime morale și prinde rădăcini în instituții în care nu are ce căuta, sub nici o formă. Nedreptatea, corupția, hoția – toate acestea și nu numai pot dispărea dacă fiecare ne dăm interesul să reparăm ceea ce este greșit sau cel puțin să semnalizăm problema, atunci când aceasta apare.
Nu uita: consultanța juridică te ajută în cazuri care implică societăți, drept societar, achiziții și restructurări, fuziuni, relații de muncă, proprietate intelectuală, proprietăți imobiliare, soluționarea disputelor, litigii, protecția consumatorului, activități funciare, servicii publice și așa mai departe. Este o investiție pe care merită să o faci, dacă ții la drepturile tale si îți dorești să le aperi (în mod legal și corespunzător). O societate normală este acea societate care își apără nu doar fizic, ci și moral cetățenii, indiferent de gen sau de vârstă.