De la costum până la pantofi, toate piesele care formează un look impecabil sunt alese după criterii mult mai riguroase, printre care și calitatea țesăturilor, rezistența la șifonare sau așezarea corect proporționată pe corpul purtătorului.

Aceste criterii se aplică la toate piesele din garderoba celor care trebuie sau vor să adopte un stil elegant. Iarna sau în zilele mai reci, costumul nu este suficient pentru a menține temperatura corpului în limite confortabile, nici chiar pentru un drum de 5 minute. Jachetele funcționale sunt soluția cea mai călduroasă și la îndemână, însă nu cea corectă atunci când vorbim de un aspect smart-casual, business sau formal impecabil.

Consultanții SARTO bespoke, atelier de costume bespoke (construite de la zero, pe comandă) cu servicii de consiliere vestimentară la cele mai înalte standarde, vin în ajutorul bărbaților atenți la garderobă. Iată un set de recomandări pentru alegerea corectă a unor piese outwear atemporale, care pot fi purtate în fiecare iarnă sau ori de câte ori vremea impune adăugarea unei piese în completarea costumului, astfel încât potențialul maxim al ținutei să fie atins cu succes.

În funcție de obiectiv

În cazul de față, obiectivul este acela de a avea o ținută elegantă impecabilă, pe care alegerea unei piese de exterior nepotrivită costumului o poate transforma într-un eșec. Atunci când se impune necesitatea unei astfel de piese, trebuie urmărite următoarele aspecte: 

Să acopere partea de jos a sacoului. O jachetă mai scurtă decât sacoul generează un aspect neîngrijit și nepotrivit pentru stilurile smart-casual, business sau formal. Piesa de deasupra sacoului trebuie să fie mereu mai lungă decât sacoul.

Să fie un model clasic. Modelul „clasic” rezistă tuturor capriciilor modei și are multe în comun cu noțiunea generală de „elegant”, fiind o piesă de rezistență în garderoba domnilor pentru mult timp de la achiziție.

Să aibă o culoare discretă. Negru, gri, maro sau bleumarin sunt culori discrete, des întâlnite în ținutele smart-casual, business sau formale. Consilierii SARTO bespoke pun la dispoziția clienților și serviciul de audit de garderobă prin care acestia fac o vizită clientului pentru a identifica împreună cu acesta piesele esențiale care să îi pună în valoare ținutele existente și ținutele pe care le va achiziționa în viitor. Pornind de la aceste piese-cheie, consultantul SARTO poate recomanda piese outwear în culori ușor de asortat la toate ținutele elegante din garderobă.

În funcție de ocazie

Pentru că fiecare piesă de la SARTO bespoke este în slujba unui look impecabil, opțiunile SARTO pentru zilele friguroase îmbină funcționalitatea cu estetica, întregind o ținută deosebită, fie casual, business sau de gala. 

Jacheta de iarnă. Jacheta completează perfect ținutele de zi sau de seara, fie ele casual, business sau elegante. Jacheta Houndstooth confecționată în atelierul SARTO bespoke este perfectă pentru toamnă-iarnă-primăvară, fiind croită din lână super 130S de la renumitul producător Cerutti. 

Paltonul. Paltonul este genul de piesă care adaugă un plus de eleganță oricărui outfit – fie el și unul casual format din jeans și cămașă. Este un motiv suficient de bun pentru includerea sa în garderobă chiar și de cei care nu sunt adepții unui stil elegant. Nu se știe niciodată când ai nevoie de o soluție elegantă de ultim moment. În plus, există opțiuni ce sunt ușor de asortat la orice ținută cum este acest palton Sweet Winter din cașmir, ideal pentru toamnă-iarnă sau opțiuni mai deosebite cum este paltonul din lână de alpaca suri. Acest model de palton desăvârșește ținutele business sau pe cele de gală și poate fi croit în culoarea dorită din diversitatea de opțiuni disponibile în atelierul SARTO bespoke.

Trench-ul. Alegerea ideală pentru toamnă sau primăvară, trench-ul este o piesă de exterior pe cât de elegantă, pe atât de funcțională. Este o piesă vestimentară impermeabilă și arată foarte bine peste ținutele de zi – casual, business sau elegante. Dacă este destinat ținutelor casual, trench-ul camel este o alegere rezistentă în timp, dar și o declarație de stil. Dacă este purtat peste costume business sau elegante, alegerea unui trench coat Jones în culori din sfera negru sau bleumarin, ar fi mai potrivită. 

Fie că este vorba despre costume sau piese de exterior, fiecare produs realizat în atelierul SARTO vine cu garanția calității la cele mai înalte standarde. Specialiștii SARTO bespoke stau la dispoziția tuturor celor care își doresc să atingă perfecțiunea, indiferent de stilul vestimentar.