Un lucru care poate parea paradoxal la prima vedere il reprezinta faptul ca majoritatea celor care plaseaza pariuri, fie ca vorbim de pronosticuri single, de biletul zilei ceva mai complex, sau de orice alta natura, sunt barbati. Plus de asta, majoritatea persoanelor pe care le gasesti la casieriile agentiilor stradale de pariuri sunt femei. Daca pentru cea de-a doua afirmatie nu avem prea multe explicatii logice, la prima gasim mai multe.

O prima explicatie ar fi aceea ca barbatii se uita la evenimente sportive, in special fotbal si tenis, dar nu numai, vizionand poate si partide de poker. Asta deoarece au spiritul de competitie in sange, pe cand multe femei nu il au. Astfel, cred ca au cunostintele necesare incat sa isi riste banii pe evenimente sportive, jocuri de poker sau chiar de cazinou.

Usurinta prin care plasezi pariuri, daca ne referim la cele online, reprezinta un alt factor ce determina barbatii sa participe la pariuri si jocuri de noroc. Astfel, pentru a iti crea un cont la o casa de pariuri nu este nevoie decat de aproximativ doua minute si de conexiune la Internet fie pe desktop, fie pe mobil. Apoi, pentru a efectua o depunere nu iti trebuie decat un cont bancar sau daca nu doresti sa te complici cu depozitele online, poti efectua o depunere cash direct la agentia stradala, anumite case de pariuri permitand acest lucru. Acei bani se vor duce direct in contul tau online la acea casa de pariuri. Atentie insa sa joci doar la casele de pariuri online licentiate in Romania pentru a fi in totala legalitate.

De asemenea, o alta posibila explicatie pentru care joaca barbatii la pariuri si jocuri de noroc in mediul online o reprezinta numarul mare de oportunitati pe care multe dintre acestea le ofera. Printre oportunitati enumeram bonusul de inregistrare, bonusurile in urma promotiilor, oferta generoasa sau posibilitatea urmaririi partidelor in transmisiune directa. 

Pentru barbatii care doresc, daca s-ar putea, sa scoata bani „din piatra seaca”, posibilitatea imbogatirii „peste noapte” cu investitii mici pare prea atractiva incat sa nu incerce sa dea lovitura. Iar exemplele din mass-media cu bilete castigate avand cote foarte mari fac ca majoritatea pariorilor sa incerce macar o data pe saptamana sau chiar mai des aceasta varianta cu bilete avand cote mari. Adevarul este ca din pariuri sportive chiar se poate genera un profit destul de mare, insa pentru asta trebuie sa iti petreci zeci de minute sau poate chiar ore intregi in fiecare zi analizand meciuri, pentru a alege cel mai bun pronostic. Rareori se intampla sa dai lovitura „peste noapte”, sa castigi avand o cota totala destul de mare si sa mai ai si inspiratia de a plasa o miza cat de cat mare pe acel bilet, pentru un castig multumitor.

Nu in ultimul rand, nu putini sunt cei care, pe langa bunastarea financiara, spera sa castige la pariuri pentru a se lauda in fata prietenilor, a prietenei sau chiar a unor necunoscuti de pe Internet. Asta deoarece multi barbati romani, mai ales tinerii, au obiceiul prost, in opinia noastra, de a se lauda cu performantele lor, oricat de mici si de rare ar fi. Sigur, nu ar avea nimeni nimic de spus daca ponturile de pe bilet le-ar impartasi inainte de disputarea partidelor, in cazul evenimentelor sportive. In multe cazuri nu se intampla insa asa, lucru care nu poate decat sa-i enerveze pe ceilalti pariori. In fine, chiar daca suntem sau nu de acord cu unele dintre ele, acestea sunt principalele motive pentru care joaca barbatii la pariuri si jocuri de noroc.