Asadar, in continuare iti prezentam 5 motive pentru care n-ar trebui sa mai amani izolarea locuintei.
1. Valoare crescuta a casei
Fiecare imbunatatire pe care o faci locuintei ii va creste valoarea pe piata. Daca te vei hotari sa o vinzi, iar aceasta a fost in prealabil izolata cu materiale calitative, vei putea obtine o suma mai mare. Mai mult, il vei scuti pe noul proprietar de cheltuieli suplimentare si munca in plus. Chiar si daca nu intentionezi sa-ti vinzi vreodata casa, cresterea constanta a valorii acesteia este intotdeauna un lucru benefic.
2. Reduci considerabil pierderile de caldura
Exista numeroase modalitati de a-ti incalzi locuinta, insa cel mai important este sa se pastreze caldura produsa. Aerul transfera caldura inspre zonele reci, prin urmare prevenirea impotriva frigului este absolut necesara. O termoizolatie de calitate reduce semnificativ pierderile de caldura. Pentru a spori eficienta acestei lucrari, aplica materialul izolator in locuri critice prezum pereti, tavane, podele, acoperis, dar si sub placile de ciment.
3. Izolare fonica
Poluarea fonica poate duce la insomnii, stres, dificultate de concentrare si chiar pierderea graduala a auzului. Din fericire, prin termoizolarea locuintei vei imbunatati confortul acustic din interiorul locuintei. Anumite materiale, cum este vata minerala, au capacitatea de a bloca zgomotele din exterior. Acest lucru este posibil datorita dispunerii fibrelor, dispunere ce asigura proprietatea de amortizare a sunetelor.
4. Reducerea cheltuielilor
Cu cat mai multe zone ale casei pe unde poate patrunde frigul sunt izolate mai eficient, cu atat mai bine se va pastra caldura in interior. Prin urmare, nu va mai fi nevoie sa pornesti incalzirea atat de des si s-o dai la maximum, ceea ce va ajuta la scaderea considerabila a facturilor. In sezonul rece, mai mult de jumatate din consumul total se duce catre climatizarea locuintei, iar cea mai sigura modalitate de a reduce aceste cheltuieli este sporirea eficientei energetice a caminului.
5. Scapi de umezeala
Cand vine vorba despre confortul hidrotermic dintr-o casa, este important de stiut ca acesta este influentat, pe langa temperatura, de umiditate. Peretii care nu sunt izolati cauzeaza cresterea nivelului de umezeala in casa, ceea ce poate determina aparitia mucegaiului si a igrasiei, insotite de mirosuri neplacute, deformarea parchetului si a pieselor de mobilier. Un material anorganic precum vata minerala nu contribuie la aparitia si raspandirea mucegaiului si a altor microorganisme si nici nu se descompune. Natura sa poroasa o face rezistenta la absorbtia de apa, aceasta asigurand o buna ventilatie si permitand scurgerea lichidelor fara sa produca daune.
Inainte de a te apuca de treaba, trebuie sa alegi cu mare atentie materialul cu care vei termoizola peretii locuintei. Pentru un rezultat pe masura asteptarilor, termoizoleaza cu vata bazaltica. Aceasta asigura confort, rezistenta, siguranta si durabilitate. Termoizolatia casei este o investitie importanta, ce merita tot efortul luand in considerare numeroasele beneficii pe care ti le ofera.