Implicit, prețurile unor astfel de produse sunt foarte mari și adesea inaccesibile pentru publicul larg. Asemenea mărci de ceasuri sunt apreciate mai degrabă din punct de vedere aspirațional. Multe sunt falsificate, piața fiind inundată cu replici și copii mai mult sau mai puțin reușite, destinate doar celor care vor să impresioneze numai prin brand.

Realitatea este că cele mai multe exemplare de ceasuri vândute nu au inscripționat pe ele un brand celebru, de top, precum cele invocate anterior. Marea masă de oameni alege branduri mai accesibile, ceasuri destinate publicului larg. Se știe că bărbații poartă mult mai puține bijuterii decât femeile și tocmai de aceea pun preț pe ceasul de mână, un accesoriu cu stil. Ceasurile bărbătești, din nou, nu trebuie să fie însă obiecte prețioase, ci doar să arate premium și să funcționeze foarte bine. Bărbații își doresc ceasuri cu funcționalitate amplă, inclusiv cu funcție de tip cronograph, cadrane multiple și alte astfel de aspecte. 

Există multe branduri accesibile pe segmentul de ceasuri bărbătești și acestea sunt foarte populare tocmai datorită faptului că vând produse aspirante la segmentul premium, dar de fapt cu preț de low-cost. Altfel spus, ceasuri de mână ieftine, dar care nu își trădează prețul mic. Până la urmă, nimeni nu poartă ceasul cu tot cu eticheta de preț... De ce să te concentrezi atât de mult pe marcă, în loc să ai în colecție mai multe modele de ceasuri bărbătești pe care să le porți alternativ?!

Una dintre cele mai impresionante mărci ieftine de ceasuri barbatesti este Johnny Far. Toate modelele au caracter masculin desăvârșit și atrag atenția cu siguranță. Există modele sport, dar și ceasuri universale, care se încadrează perfect la categoriile business, casual și fashion. Sunt așadar potrivite pentru bărbații dinamici, care nu sunt ancorați într-un singur stil și care schimbă des activitățile în plan profesional și personal.

Astfel de ceasuri costă de obicei între 100 și 300 de lei în campaniile promoționale din mediul online. Ceasurile din colecția Gallant dispun de mecanism Cronograf capabil să indice ora exactă și să funcționeze simultan ca un cronometru. La cele mai multe ceasuri bărbătești Johnny Far, sticla Hardlex este standard - o sticlă cristalină minerală sintetică foarte rezistentă la lovituri și zgâriere.

O altă marcă demnă de luat în calcul este Forsing. Unele modele de ceasuri bărbătești Forsing sunt de-a dreptul surprinzătoare prin aspect, calitate și preț. Iată un exemplu de ceas de mână bărbătesc de la acest brand disponibil și în România, în e-commerce: ceasul bărbătesc automatic Tourbillon Forsing FOR1002, potrivit în a fi asortat la ținute business și casual. Carcasă din oțel inoxidabil, ornament placat rose, curea din piele naturală, design excentric ce iese sigur în evidență - iată pe ce pariază acest model de ceas bărbătesc.

Multe alte branduri de ceasuri pentru bărbați sunt disponibile pe internet la prețuri accesibile, cu livrare direct din România. Putem aminti Curren, Jaragar, Geneva, Swidu, Skmei sau Winner.