Renunță la școală pentru a-și ajuta părinții la munca în grădina de zarzavaturi. Apoi se angajează casieriță la unul din birturile care animă mahalalele bucureștene.

Cei care o aud cântând rămân fermecați, iar în scurt timp urcă pe scenă. Restul e legendă. Înregistrează la unele din cele mai prestigioase case de discuri ale vremii și reprezintă România la expoziția internațională de la New York, alături de Brâncuși

Cealaltă Marie, pe care o cunoaștem mai puțin, este cea pe care o descoperă cineva care nu este de aici. Iar pentru străini, de multe ori, Maria Tănase înseamnă chiar România. România autentică, cu un strop de înțelepciune și un pic de joc, cu un folclor viu și colorat. Proiectul muzical Roots Revival Romania își propune să redescopere acest folclor, aprins de Maria Tănase, cu un turneu național. 8 artiști din 7 țări vin pe scenă cu propriul lor sunet și instrumente într-o căutare care trece prin jazz, improvizație, compoziții originale și tradiție.

Mehdi Aminian

Totul într-o călătorie de la Est la Vest. Pentru că Sensiblu crede in inovație si creativitate, susținerea acestui proiect incă de la inceputurile lui a fost naturală. Vă invităm să redescoperiți această muzică prin viziunea unor artiști din Iran, Bulgaria, Marea Britanie, Turcia sau Franța și să ascultați, poate pentru prima oară instrumente tradiționale precum ney, duduk sau oud, care deși vin de atât de departe, sunt totuși atât de aproape.

Pe scena Roots Revival Romania vor urca: Mehdi Aminian (IRAN) – Ney; Mehmet Polat (TURCIA) – Oud; Leila Renault (FRANȚA) – Bas; Emmanuel Hohvannisyan (ARMENIA) – Duduk; Hristina Beleva (BULGARIA) – Gadulka;; Monica Mădaș (ROMÂNIA) – Voce; Maria Casandra Hauși (ROMÂNIA) – Voce; Aleix Tobias Sabater (SPANIA) – percuție.

Biletele pentru turneul Colors of Maria pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro