Deci nu ar trebui să pui la păstrare replica ta airsoft cu gaz sau Co2, o fidelă companie a câmpurilor de bătălie unde rapiditatea și adaptarea sunt cuvintele care iau un cu totul alt sens.

Replica Airsoft Spring este o armă care știe cum să se facă indispensabilă în numeroase situații. Este o armă care poate compensa mărimea sa modestă cu facilitatea sa de utilizare și disponibilitatea sa în orice moment. Dar, se poate alege și în funcție de afinitățile jucătorilor și de contextul dejoc.

Iată deci care sunt avantajele unei replici Airsoft cu gaz sau a unei replici Co2, cu o mulțime de atuuri, chiar dacă uneori se recomandă să se apeleze la un service airsoft.

Replicile Spring cu gaz. Foarte rari sunt jucătorii de Airsoft care nu au ținut în mâinile lor o replică Spring cu gaz. Modelele sunt foarte multe pe piață, de la cele mai economice, la cele mai realiste. Sunt două categorii, GBB și NBB.

Modelele GBB- Gas Blow Back sunt mult mai realiste grație unui închizător mobil iar replicile NBB- Non Blow Back compensează puțin prin senzațiile pe care le procură, cu o mai bună fiabilitate, un preț mai economic și un consum de gaz mai mic.

Trebuie însă de notat faptul că pistoalele pe gaz sunt destul de sensibile la temperaturile mai scăzute.

Replicile Spring cu Co2. Sunt modele de replici  care au o putere mai importantă decât echivalentele lor care funcționează pe gaz și conferă mai mult realism întâlnirilor. Dar, uneori acest surplus de putere nu este mereu pe placul unor organizatori mai ales în ceea ce privește partidele care au loc la interior, preferându-se variantele pe gaz.

Deci ce tip de replică airsoft Spring trebuie să alegi?

Replicile airsoft care au bile propulsate de gaz sunt în general mai populare decât cele cu Co2. În ciuda unor inconveniente inerente acestui tip de tehnologie. O popularitate care se explică prin cea mai variată gamă de produse, dar și datorită anumitor obiceiuri de care unii scapă mai greu. 

În orice caz, până la urmă, totul ține de gusturi. Poți încerca ambele variante și vei vedea ce ți se potrivește mai bine.