Roots Revival Romania- Colors of Maria, turneu national in 10 orase, inspirat de spiritul Mariei Tanase si sustinut de Sensiblu debuteaza pe 23 septembrie, la Craiova. Turneul se va incheia la Bucuresti, pe 12 octombrie, dupa ce va incanta publicul din cele mai importante orase din Romania.

 

Pe scena Roots Revival Romania vor urca: Mehdi Aminian (IRAN) – Ney; Mehmet Polat (TURCIA) – Oud; Leila Renault (FRANTA) – Bas; Emmanuel Hohvannisyan (ARMENIA) – Duduk; Hristina Beleva (BULGARIA) – Gadulka; Monica Madas (ROMANIA) – Voce; Maria Casandra Hausi (ROMANIA) – Voce; Aleix Tobias Sabater (SPANIA) – Percutie.

 

Mehdi Aminian, coordonatorul proiectului Roots Revival Romania, își folosește ney-ul, instrument de suflat tradițional din Orientul Mijlociu, făcut din trestie, ca un pod între culturi. Ney-ul are o structură simplă însă poate da viață unor sunete calde, unice. Este folosit in spatiul Orientului Mijlociu de peste 4500 de ani.

Un alt instrument de suflat cu care se va insoti ney-ul, pe scena Roots Revival este duduk-ul lui Emmanuel Hovhannisyan din Armenia. Supranumit și fluier de cais, datorită lemnului din care este făcut, produce sunete similar clarinetului sau saxofonului si face parte din patrimoniul UNESCO.

Mariei Tanase, concert, Mehdi Aminian

Considerat strămoșul chitarei, oud-ul (instrument cu corzi traditional in culturile arabe) lui Mehmet Polat (Turcia) îi permite sa abordeze de la jazz la muzică contemporană, creand noi nuanțe și mix-uri între genuri și culturi.
Hristina Beleva vine din Bulgaria și cântă la gadulka - instrument tradițional bulgar cu coarde.

Incursiunea Roots Revival Romania aduce împreună improvizația de jazz, temele folclorice din țările de origine ale muzicienilor și compoziții originale. Totul într-o călătorie dus-întors între Est și Vest, inspirata de Maria Tanase.

 

Programul turneului şi mai multe detalii aflati pe www.roots-revival.com.

Biletele pot fi achizitionate in reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas), online pe www.eventim.ro si de la sala in ziua concertului.