Dintre acestea, se remarcă în mod special Huawei P30 Pro, un telefon flagship atât de performant încât pare incredibil cum poate să fie vândut la un preț atât de convenabil comparativ cu alte dispozitive cu performanțe asemănătoare.

Huawei P30 Pro a fost lansat cu cea mai bună cameră foto disponibilă pe piață și de aceea a devenit în mod natural prima alegere pentru mulți pasionați de fotografie. Dar acum că au trecut deja câteva luni de la lansarea sa, utilizatorii încep să descopere și alte beneficii pe care acest dispozitiv le oferă, întrecându-i pe competitori. 

Conform unui experiment efectuat pe rețeaua socială Twitter unde diferite persoane au fost puse să aleagă care este cel mai bun telefon mobil din punct de vedere al autonomiei, Huawei P30 Pro a câștigat detașat față de Samsung Galaxy Note 10+, Huawei Mate 30 Pro și Xiaomi Mi Note 10. 

Performanțele lui Huawei P30 Pro nu sunt doar o părere subiectivă a utilizatorilor

Fără îndoială, rezultatele experimentului descris mai sus au fost influențate și de părerea personală a fiecărui consumator în parte. Însă Huawei P30 Pro nu se pricepe doar la a cuceri inimile utilizatorilor, ci și la a obține victorii când se ia la întrecere cu alte terminale. Astfel, indiferent de aplicațiile pentru care este folosit, Huawei P30 Pro reușește să depășească chiar și cu o oră întreagă alte terminale din aceeași clasă de preț și cu dotări similare.

Folosit cu moderație, Huawei P30 Pro nu trebuie încărcat mai des de o dată la două zile. Pentru genul de utilizator care îl folosește ca dispozitiv de comunicare și aparat de fotografiat, Huawei P30 Pro este un telefon absolut perfect care îți permite să pleci de acasă fără un încărcător după tine. Dar ce are în plus acest telefon față de alte dispozitive care rulează cu același sistem de operare?

Durata mare de viață a bateriei telefonului Huawei P30 Pro se datorează în primul rând interfeței EMUI 10 care îi permite un consum mult mai scăzut în timpul perioadei de standby decât în cazul altor terminale care rulează cu Android 10. Astfel, dacă nu ești un utilizator care să-și solicite foarte mult dispozitivele de comunicare, poți fi convins că telefonul tău Huawei P30 Pro nu prea va depinde de tine.

Autonomie mare la pachet cu încărcare foarte rapidă

Huawei P30 Pro nu numai că poate fi folosit timp îndelungat, dar chiar dacă s-a descărcat, nu-ți dă bătăi prea mari de cap nici cu încărcatul. Conectat prin fir, Huawei P30 Pro suportă o încărcare de 40W în timp ce wireless de 15W. În plus, odată încărcat poate fi folosit și ca sursă de energie electrică pentru încărcarea altor dispozitive precum ceasurile smartwatch. 

La încărcarea prin fir, Huawei P30 Pro nu are nevoie mai mult de 30 de minute pentru ca bateria sa să ajungă de la 0 la 70%. Iar luând în considerație autonomia oferită de acest telefon cu bateria încărcată doar și până la 70%, această valoare este mai mult decât suficientă pentru majoritatea utilizatorilor.

Cum procedezi când îți dorești autonomie, dar vrei un terminal chiar și mai convenabil? 

În calitate de flagship, Huawei P30 Pro are un preț destul de bun, mai ales acum că au trecut câteva luni bune de la lansare. Dar dacă totuși îți dorești să mai reduci puțin cheltuielile, dar să beneficiezi de aceeași autonomie, Huawei P30 este și el o alegere înțeleaptă.

La majoritatea testelor, chiar dacă nu îl ajunge pe Huawei P30 Pro, Huawei P30 se apropie mult de performanțele acestuia și de aceea mulți îl preferă mai ales pentru cele câteva sute de lei pe care îi pot economisi. De asemenea, ambele terminale au un design superb și pot fi personalizate câte un set de huse Huawei P30 Pro sau huse Huawei P30 de la Itelmobile pentru a căpăta aspectul dorit de utilizator. De aceea, bazează-te pe telefoanele Huawei când îți dorești autonomie, iar așteptările tale cu siguranță nu vor fi dezamăgite!