FILM
The Equalizer
Regie:Antoine Fuqua,
Distributie: Denzel Washington
In The Equalizer, Denzel Washington il va interpreta pe Robert McCall, un fost membru al unei agentii de informatii care sare in ajutorul celor "nevoiasi". Un act de bunatate fata de o femeie il pune pe lista neagra a unei grupari de mafioti. Regia ii apartine lui Antoine Fuqua, cel care a regizat Training Day sau Olympus Has Fallen.
CONCERT
Metalhead Meeting 2014 bis - Arenele Romane
27 Sep ora 17:00 - 22:00
Dupa succesul rasunator al METALHEAD Meeting de pe 7 iunie de la Arenele Romane unde aproape 3500 de rockerii i-au putut vedea live pe Sepultura, Moonspell si Arkona alaturi de alte 4 trupe, METALHEAD Meeting revine anul acesta cu o editie aniversara de “METALHEAD 10 ani”, editie ce va avea loc in data de 27 septembrie, la Arenele Romane din Bucuresti.
Headlineri ai acestei editii sunt britanicii de la PARADISE LOST (gothic/doom metal – UK) si finlandezii de la FINNTROLL (folk metal – Finlanda)!
Alaturi de PARADISE LOST si Finntroll, pe scena vor mai urca HATESPHERE din Danemarca, pentru a doua in Romania, dupa prezenta din 2013 tot la METALHEAD Meeting, alaturi de Hypocrisy si Lake Of Tears si trupa finlandeza PROFANE OMEN. Trupa de gothic metal TIARRA este prima formatie din Romania confirmata pentru editia de toamna a METALHEAD Meeting 2014 bis. Organizatorii urmeaza sa anunta ultimele doua trupe de pe afis in cel mai scurt timp.
Indoor Calling - Subb-an, Izhevski - Palatul Ghika
26 Sep ora 23:00 - 06:00
Toamna se numara bobocii, iar noi continuam numaratoare premierelor! SUBB-AN este propunerea noastra pentru 26 Septembrie, alaturi de IZHEVSKI, Groovetique si Radu Mirica. - Main Sounds.
Discoteca 6 - Gabriel Cotabita - Control
27 Sep ora 22:00 - 06:00
Pe 27 septembrie, intr-o simbata, Discoteca il invita pe scena Control Club pe cel de-al saselea artist RomPop din istoria ei de doi ani. Numele lui e GABRIEL COTABITĂ, un tip care a trecut in anii ’70-‘80 printr-o trupa misto, numita Redivivus, si alaturi de care Holograf a scos, in anul de gratie 1984, cel mai bun album al ei. Aterizat in stardom-ul RomPop in 1986, Cotabita face parte, alaturi de Silvia Dumitrescu, Marina Florea, Adrian Daminescu, Daniel Iordachioaie, Loredana Groza, Monica Anghel sau Madalina Manole, din ultima generatie de aur a muzicii usoare romanesti, cea fabricata in a doua parte a anilor ’80 si la inceputul anilor ’90, perioada din care vor fi extrase si piesele care se vor auzi in recitalul extraordinar de pe 27 septembrie.
Pregatiti-va sa navigati in noaptea aceea printre combinezonul retrofuturistului astronaut YX-5793, smokingul negru dintre legendarii palmieri ai Festivalului Mamaia ’88 si fantasticul mullet postrevolutionar, cu vesta aurie si pantaloni pensati!
Degustari vizuale, sonore si literare de Ziua Europeana a Limbilor - Institutul Cultural Roman
26 Sep ora 18:00 - 22:00
27 Sep ora 11:00 - 22:00
Vineri, 26 septembrie, si sambata, 27 septembrie 2014, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti), Ziua Europeana a Limbilor va fi marcata printr-un program de evenimente artistice, culturale si culinare intitulat Degustari vizuale, sonore si literare. Manifestarea face parte din seria Diagonale, lansata de ICR in primavara acestui an, serie dedicata multiculturalismului si dialogului intre comunitatile nationale.
Programul cuprinde proiectii de film (Tapinarii, regia: Petru I. Pap, Songs for a Museum, regia: Eliza Zdru si Dacia, dragostea mea, regia: Stefan Constantinescu, Julio Soto), concerte (A.G. Weinberger, Jazzappella), o dezbatere (Dictaturile decapitate prin umor), o degustare de vinuri si mancaruri traditionale (specifice minoritatilor sarba, lipoveana, ucraineana, evreiasca, maghiara, tatara), o reprezentatie de teatru pentru copii (Punguta cu doi bani) si un atelier de confectionat papusi (ambele cu actorii Teatrului „Anton Pann“ din Ramnicu Valcea) si vernisajul unei expozitii de fotografie (Dialog de iubire, Mihaela Marin).
Prima intalnire din seria Diagonale, intitulata Ce sunt Bucurestii?, desfasurata in luna martie, i-a avut ca invitati pe Markó Béla, Ioan Es. Pop si Márton Evelin, iar a doua, organizata in luna iunie a acestui an, a fost dedicata unei personalitati marcante a teatrului evreiesc, Adam Goldfaden.
Bucharest Science Festival 2014
Stiinta, "candela in intuneric" dupa descrierea lui Carl Sagan, ne ajuta sa evoluam, sa ne depasim limitele, fizice si mentale.
Am pornit la drum anul trecut, organizind primul festival al stiintelor din Romania. Ne motiveaza speranta ca vom reusi sa impartasim, in special copiilor, macar o particica din fascinatia si placerea de a descoperi misterele Universului.
Facem acum ultimele pregatiri pentru cea de a doua editie a Bucharest Science Festival. Intre 22 si 28 septembrie, o multitudine de expozitii, conferinte si dezbateri, experimente si demonstratii, proiectii de documentare iti vor deschide noi perspective asupra cunoasterii umane.
Bucharest Comedy Week
Anul acesta, bucurestenii vor avea parte de un cadou special ce va marca o noua premiera in spatiul cultural romanesc: Bucharest Comedy Week – primul festival international de comedie organizat vreodata in Capitala!
Evenimentul se va desfasura in perioada 22-28 septembrie, sub forma unei colectii de spectacole si momente pline de umor ce vor deveni sursa unui val de entuziasm si de bucurie, un generator inepuizabil de zambete ce vor transforma Bucurestiul intr-o capitala internationala a comediei.
Organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia Culturala Carousel, festivalul este inclus in seria de evenimente din cadrul proiectului aniversar Bucuresti - 555 de ani - o initiativa a Primariei Municipiului Bucuresti.
Mai multe detalii pe Orasulm.eu.
Bucharest Art Week 2014
Cel mai efervescent oras din Romania pe plan artistic, Bucurestiul si-a castigat in ultimii ani un loc bine meritat intre orasele active din punct de vedere cultural in spatiul central si est european. Deschiderea unor noi galerii de arta si organizarea de centre culturale si spatii alternative de catre artistii independenti duc la o emulatie creatoare de bun augur si fac din Bucuresti un oras dezirabil pentru rezidente artistice, expozitii, conferinte si schimburi.
Bucharest Art Week s-a nascut din dorinta de ne alatura marilor orase europene precum Berlin, Basel, Viena, Budapesta sau Londra, unde astfel de evenimente reprezinta deja o traditie. La Bucuresti, saptamana artei se va structura in jurul nevoii de experiment si de schimb cultural intre artisti din tari europene, in special din zona centrala si de est. Fiecare editie va aborda o tema de interes social si incepand cu anul 2015 va avea un curator invitat din tara sau din strainatate.
Vrem sa facem accesibila arta contemporana publicului larg, sa facilitam vizibilitatea artistilor romani contemporani in tara si la nivel international si sa ii sustinem in demersurile lor creative.
Bucharest Art Week va fi deschis nu numai artelor vizuale, ci si altor arii artistice – teatru, muzica, dans, literatura etc. – fiind un bun prilej pentru evenimente sincretice sau manifestari pluridisciplinare.
Bucharest Art Week 2014 se va desfasura in perioada 26 septembrie – 4 octombrie. Tema editiei pilot este ”Orase, granite si atitudini” / ”Cities, borders and attitudes” si inglobeaza atat evenimente pentru publicul larg, cat si manifestari artistice si expozitionale high-class si educative: proiecte de arta in spatiul public, expozitii de arta contemporana in spatii neconventionale si clasice, artist talks si ateliere deschise.