Nick Yarris se considera a fi "extrem de norocos". Asta desi a fost inchis timp de 22 de ani! Barbatul a avut o condamnare la moarte, insa acum este un om liber.

"Am fost condamnat la moarte, dar am iesit si m-am readaptat in societate. Am invins hepatita C si am stat langa unii dintre cei mai geniali actori din lume in Coloseumul din Roma", spune acum Nick Yarris.

El a fost condamnat in 1981 pentru viol urmat de crima si a stat inchis timp de 22 de ani intr-o celula pentru o singura persoana. In acest timp, Yarris sustine ca a citit in jur de 9.400 de carti.

Barbatul a fost condamnat pentru uciderea Lindei Mae Craig, o crima pe care nu a comis-o.

Acesta povesteste ca in copilarie a fost abuzat, iar in adolescenta a avut probleme cu alcoolul si drogurile. La varsta de 22 de ani, el a fost prins conducand o masina sub influenta bauturilor alcoolice si pentru a scapa de o eventuala pedeapsa a dat numele unui alt barbat, despre care credea ca a murit, intr-un dosar legat de disparitia Lindei May Craig, un caz cunoscut la acea vreme. In momentul in care barbatul numit a aparut in fata politistilor, Nick Yarris a devenit suspectul numarul 1 in cazul disparitiei. Ulterior, acesta a fost condamnat la moarte pentru uciderea Lindei May Craig.

Abia in 2003, testele ADN au dovedit ca Nick Yarris nu a avut nicio implicare in uciderea femeii. De altfel, Nick Yarris a fost primul detinut care a cerut testare ADN. Se intampla in 1988, cu 15 ani incare ca el sa fie eliberat.

Interesant este si faptul ca Yarris i-a cerut unui judecator, in 2002, sa isi primeasca mai repede executia.

Probele ADN analizate in 2003 au aratat ca femeia a fost ucisa de un individ necunoscut, iar Yarris a devenit un om liber.

Nick Yarris a primit despagubiri pentru anii petrecuti la inchisoare, dar spune ca nu banii sunt importanti. Acum, el isi doreste sa fie aproape de familia sa. Yarris s-a casatorit si are doi copii.

"Am stat in fata Consiliului Natiunilor Unite. A fost ceva suprarealist. La un moment dat eram la cateva zile de executie, apoi am stat alaturi de presedintele Elvetiei la Geneva", spune el.

Nick Yarris si-a lansat cartea autobigrafica "Sapte zile pentru a-mi trai viata", urmata si de "Sapte zile pentru a iubi". Acesta a fost si subiectul unui film documentar: "The Fear of 13".

Povestea barbatului care a trait 22 de ani pe