Cand Karen Newman a fost diagnosticata cu cancer, doctorul i-a spus ca vor fi necesare luni intregi de chimioterapie pentru a supravietui, avand sub 10% sanse sa scape fara tratament imediat. Karen nu a fost insa socata sau speriat. Din contra, a devenit entuziasmata!

Karen suferea de bulimie, fortandu-se sa vomite de 12 ori pe zi. Astfel, efectele secundare ale chimioterapiei nu o speriau. "Poate suna nebunesc dar eu ma gandeam ca tratamentul ma va ajuta sa slabesc. Eram obsedata de pierderea in greutate, nu imi pasa de cancer" spune Karen.

Femeia suferea de bulimie de la varsta de 14 ani cand era intimidata de alti copii pentru ca suferea de dislexie. Asa ca a inceput sa se infometeze, tinand mancare in gura la cina cu familie pe care o scuipa mai tarziu. In cel mai jos punct cantarea doar 32kg!

"Puteam sa mananc orice. Daca voiam o inghetata sau o ciocolata, puteam sa mananc. Apoi eram extaziata sa vomit, eram ca o dependenta de cocaina sau heroina" povesteste Karen. Ea stia toate baile din campus in timpul colegiului cand l-a cunoscut pe cel care avea sa-i devina sot. Nu i-a spus nimic, mergand la restaurante si apoi la toaleta.

Povestea incredibila a femeii careia cancerul i-a salvat viata!

"Eram experta in numaratul caloriilor si in diete asa ca am devenit nutritionist. Am inceput sa tratez persoanele care aveau probleme cu mancatul in timp ce problema mea ramanea secret. Bulimia scapase de sub control. Ma fortam sa vomit si sange pentru ca asta insemna ca nu mai ramasese nimic. Ma durea tot corpul dar eu gandeam ca ma fortez pentru ca sunt inutila". Femeia credea ca nu o sa poata deveni mama din cauza bolii. Insa a nascut 3 copiii - boala revenea de fiecare data dupa ce nastea. In ciuda bolii, ea a devenit atleta, concurand chiar pentru Team USA la triathlon.

Apoi, in martie 2008, a fost diagnosticata cu cancer. "Doctorul mi-a spus ca o sa am greturi si eu chiar am fost incantata. Eram dispusa sa pierd totul, copiii, chiar si viata, doar sa fiu slaba. Stiam insa ca nu pot sa sufar de bulimie si sa bat cancerul. Le-am facut o promisiune copiilor ca voi face orice sa supravietuiesc. Nu voi pretinde ca a fost usor. In fiecare zi ma luptam cu vocea din capul meu. Dar cancerul m-a trezit. Copiii mei aveau nevoie de mine si demonul din interior a tacut".

Dupa 2 ani de tratament, inclusv mastectomie si radiatii, Karen a inceput sa tina discursuri motivationale despre lupta ei impotriva cancerului. "Inca nu spusesem nimanui, nici macar sotului meu, despre bulimie" spune femeia care locuieste in Burlington, Vermont.

In 2013 a fost invitata sa tina un discurs in fata a 400 de oameni. A fost momentul in care s-a decis sa spuna adevarul. "Toata cariera mea era legata de mancatul sanatos. Eram o mincinoasa si o ipocrita, si totusi cand i-am spus multimii ca sufar de bulimie, parca s-a ridicat o greutate de pe umerii mei. La final oamenii au stat la coada sa vorbeasca cu mine" povesteste Karen.

Acum, Karen nu se mai cantareste si manca sanatos: "Mananc lucruri de care nu ma atingeam inainte. Intr-un fel, sunt recunoscatoare pentru diagnostic. Cand am auzit cuvintele: Karen, e cancer! mi-a fost salvata viata" mai spune femeia.