Michael Massee este numele celui care va fi cunoscut ca persoana care i-a provocat moartea lui Brandon Lee. Lucru nedrept avand in vedere ca a fost vorba despre un accident ce a avut loc pe platoul de filmare pentru filmul lansat ulterior, in 1994, The Crow. Massee a murit in aceasta saptamana la 61 ani.

Conform celor de la New York Times, un pistol ce facea parte din recuzita filmului a fost pregatit intr-un mod gresit si s-a declansat - glontul l-a lovit de la o distanta de 6 metri direct in stomac pe Brandon Lee, actorul murind dupa cateva ore pe masa de operatie in data de 31 martie 1993.

Arma ar fi trebuit sa aiba gloante oarbe. Bob Rosen, producatorul executiv al filmului, le-a spus celor de la Times ca atunci cand arma se declanseaza "o bucata de vata iese din arma. Insa de aceasta data a venit un obiect metalic". Accidentul a avut loc in timpul unei scene in care Lee intra pe o usa avand o punga de cumparaturi. Politia a spus ca acea punga continea un mic dispozitiv folosit pentru a simula impactul unei arme de foc, insa doctorii care i-au facut autopsia au concluzionat ca nu a existat niciun semn al micii explozii care sa ii fi cauzat rani actorului.

Cum s-a intamplat totul? Considerand ca este o scena de rutina, cei de la Carolco Studios i-au spus preventiv consultantului in materie de arme de foc, James Moyer, ca nu mai este nevoie de prezenta lui pe platoul de filmare, scria People la vremea aceea. Astfel, echipa de platou obisnuita a fost responsabila cu scena. Ei au incarcat arma care avea sa-i ia viata lui Lee cu gloante pentru o filmare de apropiere de dinainte de scena. Apoi le-au inlocuit cu gloante oarbe pentru scena cunoscuta care urma sa explice cum personajul lui Lee a fost omorat.

Conform spuselor lui Moyer, o parte din gloantele reale au ramas in arma. Cand Massee a apasat pe tragaci, fara sa vrea a declansat o arma reala. Potrivit Entertainment Weekly, nimeni nu si-a dat seama in prima faza ca Lee a fost impuscat. Arma a tras, dispozitivul din punga a explodat si actorul a cazut la pamant. Abia in momentul in care i-a fost vazut sangele cei de pe platou si-au dat seama ca a fost lovit.

Nu a existat nicio invinuire in acest caz, moartea lui Brandon Lee fiind catalogat ca fiind un accident. Massee nu a fost invinuit de nimeni. Insa intr-un interviu pentru Telegraph in 2005, actorul spunea "Nu cred ca poti sa treci peste asa ceva". Dupa The Crow, a facut o pauza de la actorie, aparand apoi in serialele '24' si 'Rizzoli & Isles'. A mai putut fi vazut in cele 2 filme 'The Amazing Spider Man' si in 'Seven', 'The Game' si 'Catwoman'.