In 1974, Raymond Grady Stansel Jr, 37 de ani, a fost prins de autoritati in Florida pentru ca adusese mai bine de 12 tone de marijuana din America Centrala. Cand a fost prins avea la el 25.000 de dolari bani gheata, chitante pentru 2 ceasuri Rolex, vize albe pentru Nicaragua si un pasaport care demonstra ca a vizita 12 tari in ultima luna, scriu cei de la Tamba Bay Times.

Descris ca un "soldat al averii" si "pirat" la acea vreme, Stansel a platit imediat cautiunea de 500.000 de dolari si a parasit inchisoarea. Procesul urma sa inceapa pe 5 ianuarie anul urmator, insa avocatul sau a anuntat chiar inainte de proces ca al sau client a disparut in urma unui accident de scuba diving din Honduras. O echipa de cautari a incercat sa-i gaseasca cadavrul, fara succes. Autoritatile l-au declarat mort.

Povestea omului

In luna mai 2015, Dennis 'Lee' Lafferty, 78 de ani, un membru respectat la comunitatii din Far North Queensland, Australia, a scapat de sub control volanul masinii si a intrat intr-un copac, murind la impact. Publicatiile locale au plans moartea unui "adevarat pionier" din regiune, cunoscut pentru experienta in materie de barci si marina.

The Tampa Bay Times dezvaluie acum ca Lafferty si Stansel sunt una si aceeasi persoana! Cum a reusit Stansel sa scape de viata de nelegiuit pentru a ajunge in Daintree a fost dezvaluit catre publicatie de catre femeia care i-a fost alaturi in ambele vieti, Janet Wood.

Wood a fost cea care a condus barca atunci cand Stansel a disparut in 1975 si a raportat incidentul la politie. Acum ea recunoaste ca a fugit in celalalt capat al lumii cu Stansel. Acesta lasase in sotia si cei 4 copii care nu l-au mai vazut niciodata conform spuselor lui Wood. Fosta lui sotie a murit in 2009 iar doi dintre copiii sai sunt la inchisoare din cauza traficului de droguri.

Stansel si Wood au mers cu barca pana in Venezuela, au zburat apoi catre Peru, Tahiti si New Hebrides inainte sa ajunga in Far North Queensland, Australia. In acea perioada in care se dorea primirea imigrantilor care vorbesc limba engleza le-a fost usor sa intre in Australia.

Povestea omului

S-au casatorit si au avut doi copii in Australia. Au tinut secret trecutul lor, numai cativa localnici stiind povestea lor, pana cand Wood, cea care divortase intre timp de Stansel, a dezvaluit povestea lor dupa moartea acestuia.

"Provocarea noastra a fost sa traim si sa nu atragem atentia. Am avut doua momente in care a fost aproape sa se afle. Mi-a fost teama dar am avut o viata buna. Am fost surprinsa ca nimeni nu l-a cautat" le-a mai spus celor de la Tampa Bay Times.