Cel mai popular joc al momentului este ne-islamic si nu trebuie jucat, este concluzia clericilor musulmani din Arabia Saudita, care au emis o fatwa in acest sens.

Potrivit acestora, jocul incurajeaza pariurile si promoveaza imagini interzise.

Autoritatile saudite au emis o fatwa in acest sens inca din 2001, cand jocul de carti Pokemon a fost interzis. Acum, acestia au decis sa faca acelasi lucru si pentru jocul care a fost descarcat de milioane de oameni pe telefoanele mobile.

Clericii au considerat, printre altele, ca in Pokemon Go apar diverse imagini ale unor triunghiuri asociate francmasoneriei, dar si cruci, simbol crestin. De asemenea, alte imagini asociate cu politeismul ar aparea in Pokemon Go.

Un alt argument invocat este ca jocul incurajeaza tranzactiile in-game, care ii fac pe oameni sa plateasca bani adevarati pentru beneficii in joc.

In ciuda faptului ca nu a fost inca lansat in zona Golfului, Pokemon Go este deja foarte popular acolo. Pentru moment, ramane incert daca oamenii vor alege sa-si instaleze jocul sau se vor conforma legii islamice.

Ministerul de Interne din Kuweit i-a avertizat pe oameni sa nu joace Pokemon Go in moschei, malluri ori benzinarii, in timp ce autoritatile din Emiratele Arabe au avertizat asupra faptului ca acesta poate fi folosit de raufacatori prin intermediul GPS-ului pentru a-i atrage pe jucatori in capcane.