Tendinta de ingrasare se datoreaza in buna parte ideii ca mariajul duce la automultumire, sau chiar implinire sufleteasca.

Oamenii fiind adesea pusi pe treaba, cand ajung acasa, intr-un mediu opus ostilitatii si nemultumirilor,incep sa cada prada mancarii. Asa se face ca cei mai multi ajung sa fie obezi. Privitul la televizor, viata monotona, fara sport, toate acestea si numai conduc la una dintre cele mai crunte boli ale secolului nostru.

Potrivit unui studiu al Asociatiei Medicale pentru Obezitate “The Hellenic”, din Grecia, barbatii casatoriti sunt de trei ori mai expusi riscului de a suferi de obezitate abdominala, comparativ cu celibatarii. Tot asa, cum arata si alte studii, se pare ca nici femeile nu sunt ferite de kilogramelein plus. De aceea, femeile casatorite sunt de doua ori mai expusein fata aceluiasi risc.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca obezitatea abdominala reprezinta cea mai grava dintre afectiunile cu care se confrunta persoanele casatorite,in urma unei cercetari efectuate pe un esantion de 17.341 de persoane, cu varstele cuprinseintre 20 de ani si 70 de ani.

Cercetatorii greci au aratat ca aceasta situatie este cauzatain buna parte de mancatulin fata televizorului.

Odata cu diminuarea vietii sexuale, specifica multor cupluri casatorite, se reduce numarul caloriilor arsein timpul actului sexual, ajungandu-se astfel laingrasarea celor doi parteneri de cuplu. Mai mult decat atat, cuplurile casatorite ajung sa prepare mancarein cantitati mult mai mari decat o fac persoanele celibatare.

De altminteri, persoanele necasatorite petrec mult mai mult timp facand sport si totul pentru a avea un aspect fizic placut, pentru a-si putea gasi cu usurinta un partener de viata:

“Dupa ce se casatoresc, renunta la aceste obiceiuri. Nevoia de a «vana» un partener se reduce considerabil”, spune dr. Dimitris Kiortsis, project managerul cercetarii.
Însa, se pare ca nu toate vestile sunt negative.

Stresul si anxietatea sunt considerabil reduse cand vine vorba de un cuplu cu un mariaj perfect.

Persoanele casatorite fumeaza mult mai putin, iar viata lor personala capata o anumita satisfactie ce este straina celibatarilor.in 2009, potrivit unei alte cercetari, aproximativ 25% dintre femeile “luate” s-auingrasatin primul an de casatorie. O buna parte dintre ele au declarat ca, dupa casatorie, nu au mai simtit nevoia sa seingrijeasca.