Poți profita de ieșirile mai rare în oraș și de weekendurile friguroase pentru a te redescoperi, pentru a încerca lucruri noi și pentru a găsi noi pasiuni în care să îți investești energia. Iată câteva lucruri pe care le poți face acum, mai bine ca niciodată!

1. Gătește

Gastronomia e un domeniu complex și cu un grad de dificultate destul de mare, dacă vrei să faci performanță, dar asta nu înseamnă că nu poți încerca două, trei rețete simple sau că nu poți învăța să-ți prepari singur prăjitura preferată. Nu îți garantăm că vei fi următorul Gordon Ramsay, dar tăiatul legumelor julien, presărarea condimentelor preferate într-o cratiță aburindă sau descoperirea celor mai bune brânzeturi pentru fondue te pot face să uiți puțin de disconfortul zilelor scurte și reci.

2. Apucă-te de un sport

Corpul perfect pentru plajă nu se construiește vara, ci iarna. Asta înseamnă că e perioada perfectă să începi să faci mișcare. Dacă mergi la sală în mod regulat deja, găsește activități noi care să te facă să te simți și să arăți bine. Profită de excursiile la munte și familiarizează-te cu sporturile de iarnă, forțează-ți limitele și practică în continuare jogging dimineața - chiar dacă îți e frig. Propune-le prietenilor tăi să organizați o sesiune de pescuit la copcă - știm că nu pare prea dinamic, dar terapia prin frig funcționează chiar și fără prea multă mișcare.

3. Învață să cânți la un instrument

Chitară, ukulele, muzicuță, digeridoo, cajon, pian sau flaut? Nu contează că nu te-ai gândit până acum la asta, important e să-ți cauți un instrument care să te atragă ca sunet și ca modalitate de utilizare. Vei găsi o mulțime de tutoriale video gratuite, aplicații pentru telefonul mobil și cărți care te vor ajuta să recunoști notele muzicale, să înțelegi ritmul și să alegi tipare muzicale. Iar dacă vrei să avansezi, poți oricând să apelezi la ajutorul unui profesor care oferă lecții 1-1 sau care susține un curs plătit. Vei vedea că muzica te va ajuta nu doar să te relaxezi, ci și să îți îmbunătățești memoria și funcțiile cognitive.

4. Redecorează

Iarna e un moment oportun pentru a scăpa de toate vechiturile pe care le-ai adunat în locuința, dar și de a redecora. Nu e nevoie să faci investiții financiare pentru a avea acest privilegiu și nici să schimbi finisajele. E suficient să îți ordonezi lucrurile, să te descotorosești de cele pe care nu le folosești și să le rearanjezi pe cele rămase într-un alt fel decât cel în care au fost până acum. Dacă simți că poți mai mult decât să plimbi mobila dintr-o cameră în cealaltă, poți încerca să faci niște proiecte diy (să construiești singur un raft pentru unelte, să improvizezi un suport pentru reviste din niște polițe vechi și textile sau să creezi obiecte de decor din diferite materiale și accesorii), să vopsești un perete accent sau să recondiționezi o parte dintre decorațiuni.

5. Meșterește

Dacă nu te atrage atât de mult latura estetică a locuinței, poate că ar trebui să te implici în cea tehnică. Fără îndoială vei găsi un întrerupător defect, un bec ars care trebuie schimbat, un tablou agățat strâmb pe perete, o țeavă înfundată sau un sertar defect. Repară-le, pe rând, pe fiecare și bucură-te de satisfacția de a fi un veritabil handyman. Nu doar că îți vei umple timpul aflând și exersând lucruri noi, dar îți vei spori și confortul în acest fel.

Tu cum îți petreci zilele friguroase de iarnă?

Sursă foto: Shutterstock