Unele dintre aceste locuri mai exista inca. Unii le pun usor dispretuitor eticheta de prafuite si comuniste; e foarte adevarat ca si-au pastrat amprenta vremurilor de altadata, pe alocuri, de la fetele de masa pana la uniformele chelnerilor, dar pentru o experienta altfel si mai ales pentru decorul cladirilor deosebite in care sunt amplasate, puteti alege sa iesiti intr-o seara intr-un Bucuresti cu atmosfera de alte vremuri. In plus, buzunarele vor fi protejate, intrucat si preturile au ramas "invechite".
Casa Universitarilor
O bijuterie arhitecturala care a apartinut initial lui Cezar Librecht, unul dintre directorii Postelor, Casa Universitarilor este ferita de privire indiscrete ce se perinda pe Dionisie Lupu de un mic parc. Incepand cu 1947 cladirea incepea sa fie frecventata de cadrele didactice si aici avea sa functioneze unul dintre cele mai apreciate restaurante ale perioadei comuniste. Nu e cazul sa va asteptati la preturi piperate (o bere in jur de 5 lei), pentru ca sunt cam la jumatatea celor din zona; lasati-va surprinsi doar de farmecul cladirii cu iz de mic castel si de istoria acestuia.
Cercul Militar National
La Cercul Militar, in buricul centrului, puteti bea un pahar de vin cu numai 3 lei la lumina candelabrelor. Asta inauntru, pentru ca vara functioneaza si terasa restaurantului unde, inainte de '89 lumea venea la Casa Armatei. Meniul va defila in toate nuantele traditionale, de la mici si piure, la carnaciori si salate asortate.
Sa nu va asteptati sa mancati in tacere dupa ce urcati scarile cu iz monumental ale Cercului Militar. In buna traditie de altadata, puteti asculta muzica live de inima mai mult sau mai putin albastra.