Carnivorul prădător, înfometat, lung de 2 metri şi jumătate, atacă în mod repetat cuşca de plexiglas în care se află Gordon Buchanan.

Operatorul prezintă cu adevărat nervi de oţel timp de peste 40 de minute, cât durează asaltul fălcilor ursului care caută cu disperare un punct slab în construcţia cuştii de protecţie, spune Daily Mail.

Ursul, o femelă, încearcă din răsputeri să ajungă la sursa de mâncare cu care să îşi poată hrăni cei doi pui.

urs polar

Buchananm, care a filmat timp de 20 de ani animale sălbatice periculoase, a descris experienţa ca fiind una dintre cele mai înspăimântătoare.

"Foarte mulţi oameni cred că animalele carnivore sunt implicit periculoase, dar cele mai multe nu sunt, atacurile din partea lor fiind o excepţie", a spus cameramanul.

"Însă urşii polari sunt diferiţi. Acela fără îndoială m-a dorit pentru masa de prânz. A fost atât de persistent în căutarea unui punct slab", a adăugat Buchananm.

Scoţianul Gordon Buchanan, care este expert în filmarea animalelor sălbatice, a luat aceste imagini în Svalbard, în nordul regiunii arctice din Norvegia, pentru o emisiune în trei părţi realizată de BBC - "The Polar Bear Family and Me"/Familia de urşi polari şi eu.