Retrospectiva "Luna Plina" - powered by TIFF la Control, sala Berlin

Prima editie a festivalului „LUNĂ PLINĂ”, unicul eveniment din Romania axat in exclusivitate pe cinema-ul horror si fantastic, a avut loc in perioada 16-19 august 2012, la Biertan, judetul Sibiu, si s-a dovedit un real succes, inregistrand peste 3500 de spectatori in cele patru zile de festival.

Marti, 16 octombrie, puteti revedea doua dintre proiectiile de la Biertan:

ora 20.00: ATTACK THE BLOCK: Marea Britanie, 2011, r. Joe Cornish

ora 22:00 JUAN DE LOS MUERTOS: Cuba, 2011, r. Alejandro Brugues

Fassbinder la Cinemateca Union

In perioada 16 octombrie – 8 noiembrie, Sala Union (Paul Calinescu) a Cinematecii Romane (Str. Ion Campineanu nr. 21) prezinta patru titluri importante din prolifica şi impresionanta filmografie a marelui cineast Rainer Werner Fassbinder.

Program:

Vreau doar sa ma iubesti – marti, 16 octombrie, si joi, 18 octombrie;
Disperare – marti, 23 octombrie, si joi, 25 octombrie;
Casatoria Mariei Braun – duminica, 28 octombrie, si miercuri, 31 octombrie;
Secretul Veronikai Voss – marti, 6 noiembrie, si joi, 8 noiembrie.

British Documentary

BRITISH COUNCIL ROMANIA prezinta cea de a treia editie a proiectului British Documentary, incepand cu data de 15 octombrie 2012. Seria de filme documentare de anul acesta include noua proiectii saptamanale care vor avea loc in perioada 15 octombrie – 17 decembrie, in zilele de luni, incepand cu ora 19.00, la Muzeul National al Taranului Roman, in Studioul Horia Bernea. Ca si la editiile anterioare, filmele care vor fi prezentate au fost nominalizate sau castigatoare ale premiilor acordate la Festivalul de film documentar Grierson, din Marea Britanie, in 2011.

Intrarea libera, in limita locurilor disponibile.

Programul poate fi consultat AICI.

Premiera "Doi x Doi" la Teatrul National

Teatrul National « I.L.Caragiale » din Bucuresti va invita miercuri, 17 octombrie 2012, la ora 19.30, in noua Sala Mica a TNB, la premiera oficiala a spectacolului coupé intitulat Doi x Doi - compus din piesele intr-un act « Tigrul » de Murray Schisgal si « Amantul » de Harold Pinter . Un spectacol regizat de Vlad Stanescu in cadrul programului « Usi deschise pentru toti » .

Detalii despre preturi si program AICI.

Concert Clara Luzia - The Ark, joi, 18 octombrie, ora 21:00

Trupa vieneza formata din INES PERSCHY (tobe), HEIDI DOKALIK (violoncel si backing vocals), MAX HAUER (pian, chitara bass, chitara) si solista CLARA LUZIA (voce, chitara, compozitie) este un unul dintre cele mai remarcabile proiecte muzicale ale scenei indie-pop din Austria. Concertul lor va avea loc la The Ark, Uranus 150 (Calea Rahovei 196A), Bucuresti.

Intrarea este libera.

Concert Pilar Diaz Romero si Maxim Belciug

Joi, 18 octombrie 2012, ora 21.00, Clubul Taranului din Bucuresti gazduieste un concert sustinut de Pilar Diaz Romero si Maxim Belciug. Muzica napolitana veche, cantece cu iz de zile insorite, arii de suflet sfasiat si melancolii hoinare. Fineturi!

Clubul Taranului se afla in incinta Muzeului Taranului Roman (Kiseleff 3, Intrarea Monetariei).

Seara Nikos Kazantzakis - joi, 18 octombrie, ora 18.30, la Libraria Humanitas Kretzulescu

La Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45) va avea loc o seara dedicata lui Nikos Kazantzakis cu prilejul lansarii editiei integrale a volumului Raport catre El Greco. Vor vorbi criticul literar Alex Stefanescu, Alexandra Rusu, editor Booktopia, Elena Lazar, traducator si editor, si Denisa Comanescu, director editorial Humanitas Fiction.

Primul Festival al Filmului Albanez la Cinemateca Eforie

In perioada 16 – 21 octombrie, Arhiva Nationala de Filme – Cinemateca Romana prezinta la Sala Eforie (Jean Georgescu), impreuna cu Ambasada Albaniei la Bucuresti, primul Festival al Filmului Albanez organizat in Romania.

Sase lungmetraje si un mediumetraj, alese dintre cele mai importante si valoroase productii cinematografice albaneze din ultimii 25 de ani, vor oferi cinefililor bucuresteni sansa de a se familiariza cu o cinematografie nationala foarte putin cunoscuta in tara noastra.

Tariful unic al biletelor - 5 lei (cu exceptia galei de deschidere, cand intrarea este libera).

Program:

Marti, 16 octombrie, ora 19:00
VIU / GJALLË (Albania-Austria-Franţa, 2009) de Artan Minarolli

Miercuri, 17 octombrie, ora 17:30
EST-VEST-EST / LINDJE, PERËNDIM, LINDJE (Albania, 2009) de Gjergj Xhuvani

Joi, 18 octombrie, ora 19:30
ALBANEZUL / SHQIPTAR (Germania-Albania, 2010) de Johannes Naber

Vineri, 19 octombrie, ora 19:30
O POVESTE DIN TRECUT / PËRRALLE NGA E KALUARA (Albania, 1987) de Dhimiter Anagnosti

Sambata, 20 octombrie, ora 19:30
KUKUMI (Kosovo, 2005) de Isa Qosja

Duminica, 21 octombrie, ora 19:30
ULTIMA ZI A LUI LORO SHESTANI / DITA E FUNDIT E LORO SHESTANIT (mediumetraj, Albania-România-Columbia-Bulgaria, 2011) de Sokol Keraj
LOZINCI / PARULLAT (Albania-Franta, 2001) de Gjergj Xhuvani